Kahvaltıların Vazgeçilmeziydi Bakın Nasıl Satılıyor!

Kahvaltıların Vazgeçilmeziydi Bakın Nasıl Satılıyor!
 Muhabir
Kahvaltıların vazgeçilmezi zeytinin birçok çeşidini almak isteyen Konyalılar semt pazarının yolunu tutuyor. Peki, zeytin fiyatları asgari ücretten etkilenecek mi? İşte detaylar…

Kırma zeytin, çizik zeytin, ızgara zeytin, hurma zeytin, yeşil zeytin ve siyah zeytin gibi birçok zeytin çeşidinin bulunduğu tezgahlarda karar vermek zorlaşıyor. Halk zeytinin tadından çok fiyatına bakıyor.

Pazar esnafına asgari ücretin zeytin fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceğini Konya’nın Sesi Gazetesi olarak sorduk. İşte cevabı…

Baranbey Gıda satış sorumlusu Ahmet Yılmaz, “Elimizdeki ürün bitene kadar aynı fiyat tarifesi uygulanacak zam gelmeyecek ama ürün azaldığı zaman yenisini alacağız o zaman yeni fiyatları yansıtacağız” dedi.

Pazarda kredi kartıyla satış yaptıklarının altını çizen Yılmaz, “Asgari ücret artsın artmasın halk pazarda kredi kartı kullanıyor. Enflasyon alışveriş alışkanlığını da değiştirdi” ifadelerini kullandı.

El yapımı siyah zeytinlerin kilosu 80 TL ile 130 TL arasında değişirken, yeşil zeytinler 70 TL'den başlayarak, 100-130 TL arasında satılıyor.

-Büşra GÜLTAŞ