İftara ne pişisem? Konya Mutfağı'ndan Arabaşı Çorbası
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...
ARABAŞI ÇORBASI
Malzemeler:
1 tavuk veya boyun
2 litre su
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
Yarım su bardağı limon suyu (İsteyenler için)
Hamuru İçin;
5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Tavuk veya boyun etini yaklaşık 45 dakika haşlayın ve pişmesine yakın tuz ilave edin. Piştikten sonra etler tel tel didikleyin. Tencerede yağ eritin ve un ilave edin. Unu hafif ateşte sararıncaya kadar kavurun ve salçası ilave edilerek bir iki defa çevirin ve biber ilave edin. Tavuk suyunu hazırlanan bu meyaneye yavaş yavaş ilave edin. Kaynayınca hafif ateşe alınıp etleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirip servise hazır hale getirin. Tavuk suyunun 2 bardağı ile unu boza kıvamında ezin ve tencerede 3 bardak tavuk suyu ile tuzu kaynatın. Ardından unlu karışımı iplik gibi dökerek ilave edin. Hafif ateşte karıştırarak koyulaşınca tepsiye dökün. Donunca baklava dilimi şeklinde kesip ortasını bıçakla çorba tası olana kadar açın. Çorba kasesini ortaya koyun. Limon eşliğinde servise hazır edin. Not: Arabaşı çorbası Anadolu’nun pek çok bölgesinde sevilerek tüketilen bir çorba çeşididir. Ancak her bölgede farklı özelliklere sahiptir. Konya’da da bol acılı ve soğuk günlerde tüketilmesi öne çıkan özellikleridir.