Hatay plakalı aracı gören Konyalı esnaf bakın ne yaptı!

Hatay plakalı aracı gören Konyalı esnaf bakın ne yaptı!
Hatay'dan İstanbul'a doğru yolculuk yapan depremzede aile Konya'da mola verdiği sırada onları ücretsiz ağırlayan Konyalı esnaf Türkiye'nin gündemine oturdu

Hatay'dan İstanbul'a doğru yolculuk yapan depremzede aile Konya'da mola verdiği sırada onları ücretsiz ağırlayan Konyalı esnaf Türkiye'nin gündemine oturdu.

Asrın felaketi 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürerken, bölgeden tahliye olmak isteyen depremzedelerde farklı illere doğru ola çıkmış durumda.

Bu depremzede ailelerden birisi ise Türkiye'nin gündemine oturdu. İstanbul'a doğru Hatay'dan yola çıkan ailenin Konya'da mola verdikleri esnada Konyalı bir esnafın lokantasında yaşadıkları herkesi duygulandırdı.

Fatih isimli sosyal medya kullanıcısı olan depremzede ailesi ile birlikte yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Ailemi topladım, Hatay’dan İstanbul’a doğru gidiyoruz; Geceyi Konya’da geçirmeye karar verdik. Yemek için resimdeki lokantaya(EHİL KEBAP) uğradık, plakamızdan Hataylı olduğumuzu anlamışlar, bizi paşalar gibi ağırlayıp 1 kuruş para almadılar.

Gözlerim doldu, çocuklarım olmasa hüngür hüngür ağlayacaktım. Çok ısrar ettim para alsınlar diye, “ben parasız biri değilim” dedim. “Sen bizim şeref misafirimizsin, büyük geçmiş olsun” dediler. Baktım ki kasadaki arkadaşın da gözleri doldu, daha fazla ısrar etmedim.

Ülkenin bir yanında yağmacılar kol gezerken diğer yanında bir plaka görüp gönül yarası edinenler var Sadece bilin istedim Çok teşekkür ederim, bana kendimi çok iyi hissettirdiniz. Mesele 3-5 kuruş değil; empati kuran insanların davranışları terapiden çok öte bir durum, insanı yerden kaldırıp omuzlarındaki yükü hafifletiyor."

Kaynak:KONYA'NIN SESİ