Hastalıklara savaş açıyor! Günde iki defa içildiğinde…

Hastalıklara savaş açıyor! Günde iki defa içildiğinde…
 Muhabir
Vücudu kış hastalıklarından koruyan şifalı kuru nane çayı sağlığa faydalarıyla biliniyor. Peki, nane çayı neye iyi gelir? İşte detaylar…

Öksürük, soğuk algınlığı, mide rahatsızlıkları ve vücut kırgınlığı için kullanılan toz nanenin özelliklerini anlatan Yöresel Gaziantep Baharat & Mandıra sahibi Levent Kavak, “İltihap giderici özelliğiyle bilinen kuru nane hastalık ayırt etmeden her türlü sağlık sorununda tüketiliyor. Nane sadece hasta olunca değil günlük olarak yemeklerde de tüketiliyor. Çorbalarda, mezelerde, soğuk ve sıcak içeceklerde kullanılan toz nanenin yaz kış satışını yapıyoruz” dedi.

Kış aylarında sıklıkla tüketilen nane çayının faydalarını aktaran Kavak, “Bağışıklığı kuvvetlendiriyor. Sindirim sistemine iyi geliyor. Mide bulantısını bastırıyor. Mevsimsel hastalıklara karşı vücut direncini artırıyor. Ağız kokusunu gideriyor. İltihap giderici özelliğiyle biliniyor. Günde iki defa içildiğinde sindirimi kolaylaştırıyor” ifadelerini kullandı.

Kuru nane çayının tarifini veren Kavak, “Bir su bardağı sıcak suya bir yemek kaşığı doğal kuru naneyi karıştırın. 5 dakika nanenin demlenmesini bekleyin. Tatlandırıcı olarak bir çay kaşığı bal kullanılabilir. İsteğe göre limon, tarçın ve karanfil eklenebilir. Sabah akşam tüketilmesinde sakınca yoktur” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ