Depremi saniye saniye anlattılar: ‘Bir ay öncesinden belliydi’

Depremi saniye saniye anlattılar: ‘Bir ay öncesinden belliydi’
Hatay’da yaşayan Konyalı aile gerçekleşen depremden son anda kurtuldu. Aile deprem anlarını saniye saniye Konya’nın Sesi ile paylaştı.

Hatay’da yaşayan Konyalı aile gerçekleşen depremden son anda kurtuldu. Aile deprem anlarını saniye saniye Konya’nın Sesi ile paylaştı. 10 katlı apartmanın 8.katında oturan Konyalı aile, düşe kalka aşağıya indikten sonra apartmanın sağ tarafına atlayarak hayata tutundu. Sol tarafa düşen iki komşu ise yaşanan depremde hayatını kaybetti.

İŞTE DEPREMİN ACI HİKAYESİ:

“YIKILAN BİNALARIN HEPSİ ESKİ BİNALAR”

Hatay’daki binalar eski yapılar, yeni değiller. Antakya’da yıkılmayan binaların çoğu son 5 yılda yapılan binalar ancak birçoğu ağır hasarlı. Yıkılan binalar 1999 öncesinde yapılan ‘deprem yönetmeliğine’ uygun olmayan binalar.

“DUVARLAR AYRILMAYA BAŞLADI”

Son 1 aydır civar yerlerde çok sarsıntılar oluyordu. Ufak ufak sallıyordu. Deprem gecesi de ufaktan sarsıntılar başladı ancak ben duracağını zannettim ancak şiddetlendi. Uyandık. Hemen yataktan kalktık ve gardırop yatağın üzerine düştü. Duvarlar ayrılmaya başladı. Küçük çocuğumu kucağıma aldım, yan odada diğer çocuğum vardı, ona kıyafetlerini verdim ve sarsıntı durdu binayı terk etmeye başladık.

“MAHSUR KALANLAR OLDU”

Bizler 10 katlı binanın 8.katında oturuyorduk. Merdivenlerden inmeye başladık. Her evden çığlık sesleri geliyordu. ‘Kurtarın!’ sesleri geliyordu. Dairesinde ‘kapı sıkışmasından’ dolayı mahsur kalanlar vardı. Sonrasında kendi imkanlarıyla kurtuldu.

“DIŞARI ÇIKMAYA ÇALIŞIRKEN 2 KEZ DÜŞTÜK”

Herkes can havliyle, bi hengameyle kendini dışarı atmıştı. Pijamasıyla, gece kıyafetiyle. Evin asma katıyla merdivenlerinin arası biraz yüksek. O sarsıntıda merdivenler yıkılmış hep. Aşağı inmek istersek 2 kez düştük, herkes düştü.

“APARTMANDAKİ 2 KOMŞUMUZ VEFAT ETTİ”

Sol tarafa apartman boşluğuna düşen 2 komşumuz hayatını kaybetti. Bizler sağ tarafına iç kesimine düştük ve Allah’a şükürler olsun kurtulduk, bizde o istikamette düşsek ölürdük. Herkes çıktı sadece 2 komşumuzu kaybettik. Bina ağır hasarlı ve girilemez durumda.

“GÜN BOYU YAĞMUR YAĞDI”

Komşumuzun aracına bindik. Hatay’da gün boyunca şiddetli yağmur vardı. Geceden başlamıştı. Sonrasında binanın otoparkından kendi aracımızı çıkarttık. Zarar gördüğünü düşünmüştüm ama çok şükür zarar görmemiş. Yakınlarımız geldi, ailem geldi onları tahliye ettik.

“İLK GÜN HİÇBİR ŞEY YOKTU. NE ELEKTRİK NE SU”

İlk gün akşam 10’a kadar oradaydı. Elektrik yok, su yok. Hiçbir şey yoktu. Merkezde ilk gördüğüm ekip Konya Ereğli Belediyesi’ydi. Onlar gelmişti. Sonrasında da Konya Büyükşehir Belediye ekiplerini gördüm. Sonrasında gece 10 gibi Hatay’dan ayrıldım.

•Halil Yılmazer

Kaynak:KONYA'NIN SESİ