Başkan Pekyatırmacı: Konya olarak ilk günden beri Hatay’dayız

Başkan Pekyatırmacı: Konya olarak ilk günden beri Hatay’dayız
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, depremin en fazla etkilediği illerin başında gelen Hatay’da açıklamalarda bulundu.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, depremin en fazla etkilediği illerin başında gelen Hatay’da açıklamalarda bulundu. Başkan Pekyatırmacı, Konya’nın ilk günden beri Hatay’da olduğunu söyledi ve Hatay’da yaraları sarmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

İlk günden beri buradayız

İlk günden itibaren Konya olarak Hatay’da olduklarını ifade eden Ahmet Pekyatırmacı; “Pazartesi günü Konya Büyükşehir Belediyemiz, Selçuklu, Meram, Karatay Belediyemiz tüm ekipleriyle, tüm ekipmanlarıyla tüm araç gereçleriyle, iş makinalarıyla, personeliyle, idarecileriyle buradaydı” dedi.

Kriz Merkezi oluşturuldu

Büyük bir çaba ve gayret içinde olduklarını ifade eden Pakyatırmacı; “Hatay şehir merkezinde oluşturduğumuz koordinasyon sayesinde Kara Yolları’nın bulunduğu yerde aram kurtarma faaliyetlerine katılan ekiplerimiz ayrı merkez oluşturdular. Burada içinde bulunduğumuz İnci Bulgur’da hem yardım faaliyetlerinin yürütülmesi noktasında hem de buradaki ekiplerin organizasyonu noktasında kriz merkezi oluşturuldu. Çok sayıda araç Konya’dan buraya intikal etti. Onlarca, yüzlerce yardım yırı adeta Konya’dan Hatay’a aktı. Burada ekiplerimiz büyük bir çaba ve gayret göstererek gelen yardımları depremzede vatandaşlarımıza, köylere varıncaya kadar dağıttılar” ifadelerini kullandı.

Ekiplerimiz gece gündüz demeden çalıştılar

Devletin bütün kurumlarının deprem bölgesinde olduğunu söyleyen Pekyatırmacı;”Elhamdülillah bizler Konya olarak üzerimize düşen görevi yaptık, yerine getirdik. Burada depremde yıkılan binaların içinde arama kurtarma faaliyetlerinde onlarca vatandaşımızı sağ olarak çıkardık. Ekiplerimiz bu noktada da gece gündüz demeden yoğun çalışma içerisine girdiler. Devletimizin bütün kurumları buradalar. Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere. Bakanlarımız, AFAD’ımız, Kızılay’ımız bütün kurumlarımızla birlikteydik. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberlik en önemli gücümüz

Türkiye’nin büyük ve zorlu bir imtihandan geçtiğini söyleyen Pekyatırmacı; “Bu imtihanı birlik ve beraberlik içerisinde zorlukları hep beraber aşacağız diyorum. Türk milleti olarak güçlüyüz. Her türlü zorluğun üstesinden geliriz. Bunu yapmaya gücümüz var. Buradaki en önemli gücümüzde birlik ve beraberliğimiz. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Rabbim birlik ve beraberliğimiz daim etsin” dedi.