Başkan Angı’dan Konya’da İstikrar Sinyali!

Başkan Angı’dan Konya’da İstikrar Sinyali!
 İnternet Editörü
31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde yeni bir zafere hazırlanan AK Parti’nin hazırlıklarına hız verdiğini belirten AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Konya merkezde ve 3 büyük ilçede aday isimlerinin değişmesini beklemiyoruz” dedi

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için seçim süreci başladı. Seçime katılabilecek partilerin bugün ilan edilmesiyle yarış daha da netleşmiş olacak. Konya özelinde de çalışmaların devam ettiğini belirten AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya’nın Sesi’ne özel açıklamalar yaptı. Bir seçim yılını geride bırakıp yeni bir seçim yılına girildiğini ifade eden Başkan Angı, “Bir takvim yılını geride bıraktık. Yeni bir takvimin ilk yaprağından yeniden başladık. 2024 tüm insanlık için barış, huzur, kardeşlik, sağlık, afiyet getirsin inşallah. Rabbim her türlü felaketten korusun. 2023 yılı bir seçim yılı gibi başlamıştı. Fakat 11 ilimizi sarsan o büyük deprem felaketi ile yüreklerimiz dağlandı. Acılarımız dindirilmeye, yaralarımız sarılmaya çalışıldı. Ardından genel seçimler gerçekleştirildi ve Türkiye tekrar istikrara, ‘evet’ diyerek yoluna devam etti. 2024 mart ayında yapılacak yerel seçimlerde yine bu yıla da seçim yılı olarak başladığımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

ADAYLARDA DEĞİŞİM BEKLENTİMİZ YOK

AK Parti’nin seçim sürecinin kasım itibariyle başladığının altını çizen Başkan Angı, “Geldiğimiz noktada aday belirleme ile ilgili üst kurul çalışmalarına başlanmış oldu. Büyükşehirler başta olmak üzere illerde ve ilçelerde adaylar belirlemeleri de yavaş yavaş netleşecek. Netleştiğinde de genel merkezimizce açıklanacak. Muhtemel toplu duyurular yapılacak. Şu anda merkezde ve 3 büyük ilçede isimlerin değişmesini beklemiyoruz. Mevcut başkanlarımızla devamı çerçevesinde gelişir diye düşünüyoruz. Tabi seçim netleşip adaylar açıklandığında belki sürprizler olabilir. Ama şu anda bizim öyle bir beklentimiz yok” diye konuştu.

HEDEF 31 İLÇEDE AÇIK ARA FARK

Cumhur İttifakı’nın birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını yürüttüğünü belirten Başkan Angı, “Cumhur İttifakı’nın çalışmaları hem liderler hem komisyonlar noktasındaki temasları, olması gerektiği boyutta kendi iç nezaketiyle yürütülüyor. Bu çerçevede de hangi büyükşehirlerde AK Parti, hangilerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin adaylarının yarışacağı ilan edildi. Benzer bir şekilde 29 ilde de Cumhur İttifakı olarak iş birliği ilan edilmiş oldu. Kalan 22 ilde de her parti kendi adayıyla seçim sürecine gireceği açıklanmış oldu. Cumhur İttifakı tarafında herhangi bir problem gözükmüyor. Konya içinde 31 ilçenin hangilerinde AK Parti, hangilerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayları çıkacak bunun bir açıklanmasını bekliyoruz. İş sandıkta bittiği için bağımsız aday veya diğer partilerden birinin adayı da seçimde başarı gösterebilir. Geçtiğimiz seçimlerde benzerini yaşadık. Ama bizim hedefimiz 31 ilçede Cumhur İttifakı olarak seçimlerden başarı ile çıkmak ve genel itibariyle seçimi açık ara kazanmak” dedi.

BİRÇOK KONYALI İSİM ZİKREDİLİYOR

Büyükşehirlerle ilgili yerel seçim değerlendirmesinde de bulunan Başkan Angı, “Geçtiğimiz yerel seçimlerde bazı büyükşehirlerde Cumhur İttifakı sonuçta başarılı olamamıştı. Bu seçimlerde bütün büyükşehirlerde iddialı bir şekilde yürümeyi düşünüyoruz. Diyelim ki geçen dönem Adana’da Milliyetçi Hareket Partisi adayı yarışmıştı. Bu dönem orada AK Parti adayı yarışacak. Tüm büyük şehirlerimiz için ittifakımız iddialı. Büyükşehirlerde de kimler aday olacak? Gönlümüz tabi ki Konyalı adaylar olsun ister. Tabi milletin isteğine göre genel merkezimizden en uygun adaylar çıkacaktır. Şu anda birden fazla Konyalı isim adaylık için herkesçe zikrediliyor. Tabi kim olursa olsun önemli olan şehirlerimizde hizmeti büyütecek isimler olması” şeklinde konuştu.

BUNLARIN AMACI ŞOV PEŞİNDE KOŞMAK

Geçen seçimlere baktığımız zaman bir sürü vaatlerle iddialarla iş başına gelenlerin ne yaptığı ortada” diyen Başkan Angı, “Milletimiz hizmet bekliyor. Belediye başkanı seçmek istiyor. Ama baktığımız zaman onların hedefleri hizmet edecek bir belediye başkanı değil, şov peşinde koşmak. İşte fırsat bulsalardı cumhurbaşkanı adayı olmak noktasında pek çok hamleler yapmışlardı. Biz artık şehirleri güçlendirecek adayların başkan olmasını istiyoruz. Çünkü şehirler güçlendikçe ülke güçleniyor. Önümüzdeki Türkiye Yüzyılı’na uygun işler yapabilecek isimlerin sandıktan çıkmasını umut ediyoruz. 15 Ocak’tan itibaren seçim çalışmaları başlayacak. Süreç öncelikle deprem bölgesinde başlayacak. Ardından Cumhurbaşkanımız tüm büyükşehirlere ve illere gidebildiği kadar ulaşmak isteyecektir. Kendisi en baştan beri seçim heyecanını hep sahada yaşayan bir lider. Bu yerel seçimlerde de aynısı olacaktır inşallah” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Konya'nın Sesi