Başkan Angı: Konya’daki Coşku Ülke Sevdasının Coşkusudur!

Başkan Angı: Konya’daki Coşku  Ülke Sevdasının Coşkusudur!
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı 14 Mayıs gecesinde Konya’daki coşku için; “Herkes, bu ülkenin terörle işbirliği yapanlara, bir ucu dışarda olanlara fırsat vermedi diyerek ülke sevdasına olan coşkudan dolayı sokaklara döküldü” dedi.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 14 Mayıs seçimlerinin ardından seçimin ikinci tura kalmasını, 14 Mayıs gecesi yapılan kutlamaları, Konya’daki milletvekili dağılımını ve 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur seçimlerini Konya’nın Sesi’ne değerlendirdi.

HAZMEDEMEYENLER VAR

14 Mayıs gecesinde Konya’da kutlamalara ilişkin konuşan Angı; ”Konya hem AK Parti’ye hem de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a büyük desteğini sürdürüyor. Konyalılar erken saatlerden itibaren il teşkilatımızın önünde toplanmaya başladılar. Arkasında da konvoylar halinde yollara düştüler. Sonrasında Kılıçarslan meydanına geçildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde o heyecan hala 7’den 77’ye sürdü. Herkes, bu ülkenin terörle işbirliği yapanlara, bir ucu dışarda olanlara fırsat vermedi diyerek ülke sevdasına olan coşkudan dolayı sokaklara döküldü Buradaki heyecanın ana sebebi budur. Millet; hapiste olanları çıkarmak isteyenlere, yurt dışında kaçak olanları affetmek isteyenlere, parlamentoda değişiklik yaprak bunu zedeleyeceklere adeta ‘DUR’ dedi. Bunu hazmedemeyenler var mıdır? Evet var. Hangi partinin önünde kim toplandı? Nerede coşku vardı? Herkes bunu açıkça gördü” şeklinde konuştu.

2 HAFTA BOYUNCA YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turda daha açık farkla biteceğini ifade eden Başkan Angı; “Birinci turda seçimi bitirmeyi arzuluyorduk. Ancak milletimizin takdiri bu yönde oldu. 50+1’i yakalayamayınca seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda arayı iyice büyüterek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması için teşkilatlarımız olarak saha çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bunu da görebiliyoruz. Vatandaşımızın o büyük ilgisi ve ortaya çıkan tablo net. 7 düvel bir araya geldi. Aldıkları oy ortada. Bu 2 haftalık dönemde yoğun bir çalışma ile 28 Mayıs tarihine gitmiş olacağız. 28 Mayıs’ta da iyi bir oyla cumhurbaşkanımızı tekrar görevine devam ettirmeye çalışacağız. İkinci turda Cumhurbaşkanımızın duruşuyla, bu ülke için vermiş olduğu emeklerin karşılığı sandıklardan çıkacak” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI OLARAK TABLOYU KORUYORUZ

Konya’daki 15 milletvekilinin dağılımını ve AK Parti’nin 1 milletvekili kaybetmesini değerlendiren Başkan Angı; “Milletvekili oylarımızda düşüş oldu ve milletvekili sayımızda 1 azaldı. Cumhur İttifakı olarak baktığımız zaman Yeniden Refah Partisi’nin 1 oy kazanmasıyla birlikte Konya’da ittifakların milletvekili sayısı değişmedi. İsimler değişmiş oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde yeni isim. CHP şemsiyesi adı altında Gelecek Partisi milletvekili kazandı. İYİ Parti’deki isim değişti. Cumhur İttifakı milletvekillerinde de isimlerde yenilenmeler oldu. Gönlümüzden geçen var olanı korumak ve hatta arttırmaktı ama toplamda baktığımız zaman ittifak milletvekillerinde herhangi bir değişim olmadı. Meclis aritmetiği ortada. Anayasayı değiştirecek 400 milletvekili çoğunluğunu almak istiyorlardı? Kaçta kaldılar, kaç parçalı yapıya döndüler. Oyu bile olmayan partiler mecliste milletvekili çıkartmış oldular” açıklamalarını yaptı.

MİLLET SANDIKTA DERS VERDİ

Muharrem İnce’ye yapılanların yanlış ve ahlaksızca olduğunu ifade eden Angı; “Seçimden önce ne diyorlardı; Hem seçimi ilk turda kazanacaklardı hem de meclis çoğunluğunu alacaklardı ama ne oldu? Millet sandıkta dersi verdi. Emellerine ulaşmak için 2018’de gösterdikleri Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi büyük bir itibar suikastına bile kurban etmeye kalkıştılar. Görüntülere montaj yapıp utanmadan nelere imza attılar. Bunun yanında ülkenin Rusya ile ilişkilerini sıkıntıya sokacak şekilde açıklamalar yaptılar. Halbuki bunları yapanlar Fetödür. Yapanlar bellidir. Sayın Muharrem İnce oyunu kullandıktan sonra onuru o kadar zedelenmiş ki; “Bu bana yapılır mı, ortada kaset yok, bu bir kumpastır” açıklamasını yapıyor. Akılları sıra alan boşalttılar. Ne oldu İnce’nin oyları gitti mi Kemal Kılıçdaroğlu’na? Kılıçdaroğlu’nun artık ne olduğunu millet daha net olarak gördü. Kendi kazanmaları uğrana en yakınlarını acımasızca yerin yedi kat yerine gömebilecek kadar insafsızlıkları ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

SİNAN OĞAN SEÇMENİ CUMHURBAŞKANIMIZA DAHA YAKINDIR

İkinci turdaki Sinan Oğan faktörünü de değerlendiren Başkan Angı; “Sinan Oğan’a olan desteğin büyük bir kısmı Muharrem İnce’ye idi. Muharrem İnce’nin başına gelenlerin ardından arayışta olan insanlar Sinan Oğan’a oy verdi. Sinan Oğan’ın oylarının büyük kısmı terörle mücadeleyi gündeminde ilk başlık olarak düşünüyor. Bu insanlar Millet İttifakı’nın kiminle yol yürüdüğünün gayet farkında. Bu seçmen sayın Cumhurbaşkanımıza oy vermeye daha yakın bir seçmedir. Kılıçdaroğlu’na oy verenlerinde bundan pişman olduklarını ve ikinci turda cumhurbaşkanımıza oy vereceklerini düşünüyorum” dedi. •Halil Yılmazer