Astımla savaşıyor! Tam bir şifa kaynağı…

Astımla savaşıyor! Tam bir şifa kaynağı…
 Muhabir
Sağlık açısından birçok faydası bulunan keçiboynuzu doğal antibiyotik özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle biliniyor. Peki, keçiboynuzu pekmezi neye iyi gelir? İşte detaylar…

Kış aylarıyla beraber akciğer sıkıntısı çeken alerjik astım ve nefes darlığı yaşayan vatandaşların kozalak pekmezi tükettiğinin altını çizen Yöresel Gaziantep Baharat & Mandıra sahibi Levent Kavak, “Pandemi döneminde de sıklıkla kullanılan kozalak pekmezini akciğer sıkıntısı çekenler kullanıyorlar. Kozalak pekmezi astım ve solunum rahatsızlıklarına iyi geliyor. Özellikle işini bilen aktarlardan karışımlar yaptırıp şifa bulanlar var. Alıç sirkesi kalp damar yollarında çok etkili, elma sirkesi şeker hastalığı için çok etkili, bunlar doğal fermantasyon yoluyla yapılıyor. Sirkelerimizin içerisinde hiçbir katkı maddesi yok ” dedi.

Ailecek astım hastası olduklarını söyleyen Levent Kavak, “Keçiboynuzu alerjik rahatsızlıklarda astım hastalığında çok etkili. Ben astım hastasıyım tıkandığımda sabah akşam keçiboynuzunu kaynatıp suyunu içiyorum kesinlikle çok faydası var. Bizde ailecek astım rahatsızlığı var abime astım hastalığı teşhisi konulduğunda doktor ilaç tedavisi başlattı. Bir ay sonra tekrar gel dediler. Bu bir ay içerisinde düzenli bir şekilde sabah ve akşam ilaçlarla beraber keçiboynuzunu tüketti. Tekrar kontrole gittiğinde doktor demiş ki; ‘Sen bu ciğerlerine ne yaptın? Bizim verdiğimiz ilaçlar senin nefes seviyeni bu kadar yükseltemez.’ Abimde hem ilaçları kullanıp hem de keçiboynuzunu kaynatıp suyunu içtiğini söylemiş” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların artık alternatif tıp alanında bilinçlenmeye başladığını belirten Kavak, “Ben kendim astım hastasıyım bizim aldığımız ilaç kortizonlu olduğu için sürekli onu kullanmamaya gayret ediyorum. Sabah ve akşam olmak üzere 2 tane keçiboynuzunu 3 parçaya bölecek şekilde suyun içine atıyorum. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte kaynıyor. Düzenli olarak kullanıldığında çok faydası oluyor. Vatandaşlar bilinçlenmeye başladı” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ