Aracınız Kış Şartlarına Hazır Mı?

Aracınız Kış Şartlarına Hazır Mı?
 Muhabir
Dizayn Oto Jant & Lastik sahibi Ahmet Kurucu, araç bakımı yaptıran araç sahiplerinin güvenilir oto tamircileri tercih etmeleri gerektiğini vurguladı. Kurucu, Konyalıların araçlarını soğuk havalara hazırladığının altını çizdi.

Konya’da kış mevsimi etkisini gösteriyor. Yağışlar gecikse de Konya’da kış şartlarına hazırlık devam ediyor. Kış aylarında araç bakımın öneminden bahseden Ahmet Kurucu, “Araç sahiplerinin araçlarını soğuk havalara hazırlamaları gerekiyor. Kış aylarında trafik koşullarının zorlaşması nedeniyle zayıf araçlar kendilerini belli ediyor. Sürücüler bunu fark ettiklerinde bize getiriyor” dedi.

Vatandaşların araçlarını kışa hazırlanmak için yapması gereken önemli konulardan bahseden Altun, “Aracın boyası ve camlarını kontrol etmek ve sorunlu yerleri belirlemek için en iyi yöntem aracın elle yıkanmasıdır. Paslanmayı önlemek için bu kontrol çok önemlidir. Jantların üzerindeki tuz, yağ ve kir temizlenmelidir. Pas varsa bakımı yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Genel olarak yaptıkları bakımlardan bahseden Kurucu, “Motor sıvısı kontrol ediliyor. Motor kontrolü yapılırken dikkat edilmeli. Kapalıyken bakımı yapılmalı. Stop etme gibi bir durum varsa bunu tamir ediyoruz. Yakıt kontrolü sağlanmış oluyor. Güvenilir tamircilere araçlar teslim edilmeli bizler de bu konu hakkında sıkıntılar yaşıyoruz. Araç sahipleri güvenmedikleri servise araçlarını bırakmasınlar” dedi.

Oto tamircileri olarak yıllık bakım için bırakılan araca gerekli bütün uygulamayı yapıyoruz diyen kurucu, “Kışın en çok bozuk kaloriferler tamir ettiriliyor. Yağ filtresine bakıyoruz. Genel olarak filtreleri kontrol ediyoruz. Yağ filtresi hava filtresi önemli. Hayati önem taşıyan iki bakım ise lastik ve fren kontrolü. Bunlara dikkat ediyoruz. Farlar kontrolden geçiyor. Yıllık bakım için gereken bütün tamirleri yapıyoruz” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ