AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta: 'Altılı Masa Kukla Başkan Arayışında'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta: 'Altılı Masa Kukla Başkan Arayışında'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, İl Başkanı Hasan Angı ve milletvekilleri ile birlikte yerel ve ulusal gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Bel...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, İl Başkanı Hasan Angı ve milletvekilleri ile birlikte yerel ve ulusal gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve birçok sayıda basın mensubu katıldı.

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “Özellikle tarihin yazılacağı, dünyanın gözünün Türkiye'de olacağı, Recep Tayip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin üzerinde olacağı bir yıla başladık” ifadelerini kullandı.
‘BU YIL SEÇİM YILIDIR’

Türkiye yüzyılına 2023 seçimleri ile emin adımlarla ilerlediklerini belirten AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Yoğun gündemlerle gerçekleşen bir 2022 yılı yaşadık. 2023 yılına çok daha hızlı başladık. Bu yıl seçim yılıdır. Ülkemiz güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir. Bunlardan rahatsız olan iç ve dış merkezli yapılar var diyebiliriz. Bunlardan biri İsveç’te kutsal kitabımıza ve cumhurbaşkanımıza karşı yapılan hakarettir. Bu hareketleri lanetliyoruz. Bunlar göz yuman kişileri kınıyoruz. Bu hareketler insanlığın geleceğini tehdit ediyordur. Bizler bir ver beraber olduktan sonra aşamayacağımız bir durum yoktur. Türkiye yüzyılına emin adımlarla yürüdüğümüz bu süreç 2023 yılı seçimleri ile taçlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.

‘İNGİLTERE VE İSVEÇ’İ KINIYORUZ’

“Uluslararası arenada yaşanan olaylardan dolayı üzüntümüz ve kınamalarımıza devam ediyoruz” diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Geçtiğimiz cuma günü ilkokullarda karne heyecanının yanı sıra çocuklarımıza şivliliklerini dağıttık. Yaklaşık iki yüz bine yakın şivlilik hediyeleri çocuklarımıza ulaştı. Özellikle merkezin dışındaki ilçelerimizde üç ayların gelişinin hatırlanmasında güzel bir vesilede bulunduk. Selçuklu Belediyemiz ile birlikte çarşamba gününden itibaren Selçuklu Kongre Merkezi’nde pazar akşamına kadar sürecek önemli bir şivlilik etkinliği hazırladık. Yoğun bir katılım bekliyoruz. Tüm halkımızı bu programlarımıza davet ediyoruz. Son uluslararası arenada yaşanan olaylardan dolayı üzüntümüz ve kınamalarımızı iletiyoruz. İngiltere ve İsveç’te yaşanılanlar bize güç veriyor. Her geçen gün yeni hizmetlerimizin başladığına şahitlik ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

‘2023 MEVLANA YILI

KONYA İÇİN KIYMETLİDİR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 yılının "Mevlana Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin yayımlanan genelgeyle ilgili bilgi veren Leyla Şahin Usta, "Bu hem Konya'mız için hem ülkemiz için çok kıymetli bir anlam taşımakta. Yıl boyunca sürdürülecek olan pek çok etkinlikle hem Konya'mızın tanıtımı açısından hem de turizmin daha da gelişmesi açısından önemli bir adım atılmış durumda. Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah 2023, Mevlana yılı olarak dünyaya daha fazla barışın, huzurun, sevginin ve merhametin getirildiği bir yıl olsun diye var gücümüzle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

ALTILI MASA ÜLKE YÖNETEMEZ!

Seçim çalışmalarının bütün hızıyla başladığını ifade eden Usta, mecliste önemli birkaç kanun ve anayasa değişikliğinin görüşüldüğü bir dönemde olduklarını, bunları da tamamlayarak ondan sonra tamamıyla meclisin ara vermesi ile birlikte daha çok sahalarda olacaklarını kaydetti. Siyasetin oldukça hareketlendiğini ifade eden Leyla Şahin Usta, "Özellikle tarihin yazılacağı, dünyanın gözünün Türkiye'de olacağı, Recep Tayip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin üzerinde olacağı bir yıla başladık. Bu yıl önemli konularımızdan biri ise kuraklıktır. Sulama projeleri, barajlar ve göletlerle ile ilgili çalışmalarımıza hız vereceğiz. Seçim arifesindeyiz. Seçim tarihimizde yakın zamanda belli olmuştur. Seçim çalışmalarımız hızla devam ediyor. Cumhur İttifakı’nın adayı belli. Karşımızda bir de 6’lı masa var. 6’lı masadakilerin her birine baktığımızda henüz bir aday belirlenemedi. ‘Seçim tarihi belli olsun adayımızı açıklayacağız’ diyorlardı. Henüz açıklayamadılar. Çünkü içerde tartışma var. 2021’de, 2022’de güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz diyorlardı. 6’lı masadan güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili çok ve net ne yapmak istediklerine dair bir çalışma görmedik. Şimdi evet başkanlık sistemi ile devam ediyoruz diyorlar ama seçilen başkan milletin iradesini yansıtmayacak, 6’lı masadaki görünen altının ve arkasındaki kim varsa onların iradesini yansıtacak ve onların izniyle başkanlık yapabilecek kukla bir başkan arıyoruz diyorlar. Böyle bir başkanlıkla ülkenin yönetilemeyeceğini herkes çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

MECLİSTE GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Mecliste görüşmeleri başlayan anayasa değişikliğinde iki önemli başlık olduğunu kaydeden Usta, "Birincisi başörtüsünün anayasal güvence altına alınması, ikincisi de ailenin tanımının yapılması. Bu iki önemli konu da geçtiğimiz hafta anayasa teklifinin komisyona gelmesiyle birlikte tartışılmaya başlandı. Anayasa değişikliğini 400 oy ile referanduma ihtiyaç kalmadan meclisten geçirmek istiyoruz. Muhalefet anayasa değişikliğine destek verir ve meclisten geçer, bu Türkiye’nin başarısı olur. Bu başarı milletin tabanda da birleşmesine, kaynaşmasına vesile olur diye inanıyorum. İkinci önemli başlık aile. Ailenin bir erkek ve bir kadından kurulduğu ile ilgili bir maddenin gelmesi. Vatandaşımızın da aile yapımızın korunması ile ilgili sonuna kadar destek verdiğini biliyoruz” diye konuştu.

İSLAM’IN NURUNU KİMSE SÖNDÜREMEZ!

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Usta, "Kur'an-ı Kerim'e, kutsal kitabımıza yapılan saldırı, bununla birlikte Müslümanlara yapılan saldırılar, özellikle üç ayların başladığı dönemde yapılması maalesef hepimizi üzmekte, incitmekte ve kırmakta. Biz Müslümanlar olarak bütün dünyada barışın ve huzurun tesisi için uğraşırken hele hele Türkiye'de, coğrafyamızda, bölgemizde, özellikle barış hakim olması için uğraşırken, coğrafyamız dışında, yakınımızdaki Rusya-Ukrayna savaşı için arabuluculuk yaparken, bu ülkelerin savaşlarının ve krizlerinin sonucunda dünyanın etkilenmemesi için tahıl koridorunu açarken, enerji sıkıntısını çözmek için Türkiye'de yeni bir enerji üssü kurulması için çalışırken Batı ülkelerinin bu kadar açık ve net Türkiye üzerinden, İslam üzerinden bizlere saldırmalarını da esefle kınıyoruz. Bunun kendilerine faydasının olmayacağını elbette biliyorlar. İslam'ın nurunu kimse söndüremez. Kur-an'ı yaksalar da Peygamber Efendimize hakaret içeren sözler, cümleler, karikatürler paylaşsalar da İslam'ın nurunu kimse söndüremez. İslam'ın koruyucusu en başta Allah'ın kendisidir ve bu noktada da kendi yaptıkları hataların bedellerini maalesef ödemek durumunda kalacaklar” ifadelerini kullandı.

AİLE İÇİ İLETİŞİM ARTTIRILACAK

Şule Yüksel Şenler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Leyla Şahin Usta konuşmasında Şenler'in hayatına ve mücadelesine değinerek, “Şule Yüksel Şenler Vakfı’nın açılması ile ilgili vefatından sonra cumhurbaşkanımız özellikle arzu etmişti. Vakfı kurduktan sonra hizmet binası ile ilgili çalışmaları başlattık. Geçtiğimiz hafta vakfın binasının açılışını yaptık. Şule Yüksel Şenler denilince sadece başörtü mücadelesi veren bir hanımefendi değil ayrıca bir gazeteci olarak düşünmemiz gerekir. Temel hedefimiz vakıf olarak onun ismi ile bıraktığı mirası ile bıraktığı çalışmaları arttırmak. Atölyelerimiz kurduk. Burada hitabet, tiyatro, moda tasarım atölyesi var. Kendisinin tasarımlarını burada hayata geçireceğiz. Anne-kız, baba-oğul kampları bulunacaktır. Aile içi iletişimi arttıracak faaliyetlerin burada olmasını sağlayacağız. Burada yazarlık, gazetecilik yönü ile Şule Hanımı anlatmak ve çağın gerektirdiği şekilde ailenin korunmasını sağlamayacağız” şeklinde konuştu.

‘KONYA’DAN DEVAM ETMEK İSTİYORUM’

İstanbul’dan milletvekili adayı çıkacağı konusunda oluşan görüşlere cevap veren Usta, “Kimin nereden ve nasıl milletvekili adayı olacağını zaman ve Cumhurbaşkanımız karar verecektir. Ben Konya milletvekili olmaktan ve Konya’da olmaktan ilk günden beri çok büyük bir memnuniyet ve onur duyuyorum. İnşallah tekrardan Konya’da devam etmeyi canı gönülden devam etmeyi isterim. Konya benim memleketim ve benim şehrimdir. Konya’ya hizmet etmek, katkıda bulunmak fazlasıyla beni memnun ediyor. Konya’da büyük bir uyum söz konusu. Gerek teşkilat içerisinde olsun gerek milletvekilleri arasında olsun ve diğer teşkilatlar arasında uyum içerisinde bizlere verdiği güç ile beni ve diğer milletvekillerimizi memnun edecektir. Her şey nasip ve takdirdir. Benim dileğimi soracak olursanız. Ben Konyalı olarak Konya’dan devam etmeyi canı gönülden isterim” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Usta, EYT ile ilgili düzenlemenin yakın zamanda meclise geldiğini ve komisyonlarda görüşülmeye başlayacağını, sonrasında da büyük bir kitlenin beklediği bir sonuç olarak meclisten çıkacağını ifade etti. Usta, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın savunma sanayisinde öne çıkan Bayraktar ile ilgili sözlerine de tepki gösterdi. •Gizem Başar