Aile İşletmesiyle Başarıyı Yakaladılar!

Aile İşletmesiyle Başarıyı Yakaladılar!
 Muhabir
Eşinin açtığı yemek dükkanını aile işletmesine çevirerek günde en az 80 kişiye yemek çıkarttıklarını söyleyen Hicran Korkmaz, aile işletmesi olduktan sonra işlerin açıldığını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Korkmaz Izgara Dünyası’nda oğlu ve eşi Devrim Korkmaz ile birlikte hizmet veren 2 çocuk annesi Hicran Korkmaz, aile işletmesine çevirdikleri dükkanda ızgara ve ev yemekleri çeşitlerini müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Günlük menü çıkararak anlaşmalı oldukları firmalara yemek hizmeti verdiklerini belirten Hicran Korkmaz, “Eşim 2018'de burayı devraldı ama işi yürütemedik. 2019'da iş yerinin başına ben geldim bütün elemanları işten çıkarttım. Aile işletmesi olsun dedim. Eşim, oğlum ve ben 2019'dan beri beraber çalışıyoruz. Izgara çeşitlerimiz var adana, köfte, tavuk şiş, sucuk, tantuni, pirzola ve saç kavurması onları eşim yapıyor. Ayriyeten ev yemekleri var sulu yemek onları da ben hazırlıyorum. Günlük menülerimiz değişiyor. Buradaki esnaflara, Maliye, Yapı Kredi ve Ziraat Bankası gibi anlaşmalı olduğumuz yerler var firmalara günlük tabldot şeklinde menü sunuyoruz. Ben 40 yaşına kadar ev hanımıydım. 5 senedir de bu mesleği yapıyorum” ifadelerini kullandı.

YEMEKLERİN LEZZETİNİ DUYAN GELİYOR

Müşterilerin yaptıkları yemekleri beğenerek çevresini de Korkmaz Izgara Dünyası’na davet ettiğini dile getiren Korkmaz, “Gün içinde yoğunluk güzel oluyor. Müşteri bir defa geliyor yemeği beğeniyor arkadaşına söylüyor. O da öbür arkadaşına anlatıyor. Böyle kulaktan kulağa yayılıyor. Yemeklerimiz lezzetli yiyen bir daha geliyor. Fiyatlandırmalarımız da enflasyona göre çok uygun. 3 çeşit yemek artı salatası tatlısı 75 TL. Izgaralarda dışarıya göre çok normal. Ürünlerimiz hazır değil. Akşamdan ızgaralıkları marine ediyoruz. Hepsini eşim kendi yapıyor ben de yardımcı oluyorum” diye konuştu.

AİLE İŞLETMESİ OLARAK ÖNDEYİZ

İşletmenin başına geçtikten sonra olumlu geri dönüşler aldığını söyleyen Korkmaz, “Etraftan çok güzel yorumlar aldım çok güzel tepkiler aldım. Bir de bayan olmak, güler yüz ve aile işletmesi olması çok etkili oldu. Aile işletmesi olunca 1-0 önden başlıyoruz. Gelen müşterimizin geneli aile” dedi.

​​​​​​​HER GÜN MENÜ ÇIKARTIYORUZ

Her gün çorba ve ana yemek çıkardıklarını ifade eden Korkmaz, “Menüler her gün değişiyor. Ramazan ayında tabldot usulünde her gün tatlımız çorbamız ana yemeğimiz ve seçmeli yemek oluyor. İki çeşit yemek yapıyoruz kim hangisini yemek isterse onu alıyor. Ama normal günlerde tek çeşit yemek yapıyoruz. Herkes aynı yemekten yiyor. Sabah 10:00’da dükkanı açıyoruz akşam 20:00’da kapatıyoruz” şeklinde konuştu.

FİYATLARIMIZ PİYASAYA GÖRE ÇOK UYGUN

Mesleğe başladığında 5-10 kişiye yemek verirken şu anda en az 80 kişiye yemek çıkartır hale geldik diyen Korkmaz, “Ben bu mesleğe başladığımda ilk esnaflarla başlamıştım. 5-10, 15-20 kişi derken şu anda 80 kişiye tabldot usulü yemek çıkartıyoruz. 80 kişi günlük sabit daha fazlası da oluyor. Dışarıdan gelenlerde oluyor. İş yerimize kendi soy ismimizi verdik. Gıda sektöründe fiyatlandırmalar çok değişti. Mesela 2019'da 5 liraya 7 liraya adana tavuk şiş verirdik ama şu anda fiyatlar öyle değil. Et olsun tavuk olsun çok zamlandı. Biz yine de uygun fiyata vermeye çalışıyoruz. Fiyatlarımız dışarıya göre uygun olduğu için müşteriler tarafından normal karşılanıyor, lezzetimizi de beğeniyorlar” ifadelerini kullandı.

MÜŞTERİLER BİZE GÜVENİYOR

Pandemi döneminde 6-7 ay kapalı kaldıklarını ve paket serviste çok zorlandıklarını anlatan Korkmaz, “Pandemiden sonra hijyen daha önemli hale geldi. Müşteriler temiz olduğumuza güveniyorlar, aile yeri diyorlar. Pandemi döneminde full kapalıydık. Sonra paket servisine döndü ama o dönem çok zor ayakta durduk. Bizim tek gelir kaynağımız iş yerimiz başka bir gelir kaynağımız yok. Ailecek burada çalışıyoruz. Buranın kirası devam etti, elektriği devam etti. Paket serviste çok zorlandık. Pandemide yıkılmamak için çok zor ayakta durduk. Servisi eşimle oğlum yaptı. Bu dönem 6-7 ay sürdü. Sonra yasaklar kalktı toparladık. Normalleşme süreci zor oldu. Maskeli çalışmakta zorlandık. Müşteri kaybımız oldu kapandık zannettiler. Müşteriyi toparlamak da kolay olmadı. Pandemi sürecinin bayağı bize etkisi olmuştu” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ

​​​​​​​