Yufkayı börekçiler gibi açmanın yolu bulundu! Hamuruna biraz eklemeniz yeterli
Evde açılmış yufkanın tadına doyum olmuyor. Ev hanımları özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte kışın tüketecekleri yufkaları hazırlamaya başladı.
Ancak sabır ve deneyim isteyen yufka açma işini herkes yapamıyor.
Peki, adeta börekçiden alınmış gibi incecik yufka açmak mümkün mü? İşte size evde yufka açarken mükemmel sonuçlar sağlayacak püf noktaları:
Öncelikle yufka açarken kalitesi çok önemli. Sert buğday unu yufkanın daha sağlam olmasını sağlarken bir taraftan da esneklik katar.
Yufka hamurunu yoğururken kullanılan suyun ılık olması da hamurun güzel olması açısından fayda sağlar.
Ayrıca yufka açılan tahta ve oklava gibi ekipmanların doğru şekilde kullanılması en temel kuralların başında geliyor. Tahta her zaman düz ve geniş, oklava ise elinize uygun olmalıdır.
En önemli kural ise sabırlı olmak. Aceleci bir şekilde yufka açmak hem yırtılmasına hem de şekilsiz olmasına sebebiyet verir.
Hamuru açarken üzerine hafif hafif un serpmek hamurun açılmasını kolaylaştırır. Hamuru en az 30 dakika dinlendirmek, glutenin gelişmesini sağlar ve yufkayı daha kolay açmanızı sağlar.
Ek İpuçları:
Ortam Sıcaklığı: Yufka açacağınız ortamın sıcaklığı, hamurun kıvamını etkileyebilir. Çok sıcak veya çok soğuk bir ortamda yufka açmak zor olabilir.
Hijyen: Yufka açarken temizliğe dikkat edin. Ellerinizi sık sık yıkayın ve tezgahınızı temiz tutun.
Pratik Yapmak Mükemmellik Getirir: Ne kadar çok yufka açarsanız o kadar başarılı olursunuz.
Kaynak:Haber Merkezi