Bayramın Gözdesi Sofraların Yıldızı: Ev Baklavası!

Türk Mutfağı’nın geleneksel lezzetlerinden baklava, bayramlarda genellikle baklavacıdan almaktan ziyade evde hazırlanıyor. Oldukça zahmet isteyen bir tatlı olduğu için ise çoğu zaman el açması baklava yapan dükkanlardan sipariş ediliyor.
Ev baklavası mı, ustasından hazır baklava mı tartışmaları gündeme gelmeden uzun emekler sonucu tepsi tepsi hazırlanan baklavaların serüvenini ustasına sorduk. Hangi baklava daha çok tercih ediliyor? Bayramın en lüks ikramının fiyatı ne kadar? İşte detaylar…
GECELERİ HİÇ UYUMADIM
Bayram gelmeden önce alınan siparişler üzerine hazırlık yaptığını belirten Ayşe Sultan Börek Evi Sahibi Ayşe Elkıran, “Bayram siparişleri çok yoğun oluyor. Ben bir haftadır neredeyse geceleri hiç uyumadım. Çok fazla elemanla çalışmıyorum. Genelde siparişleri tek başıma çıkarıyorum. Akşamları eşim ve çocuklarım yardım ediyor” diye konuştu.
EL AÇMASINA RAĞBET FAZLA
Ağırlıklı olarak börek, tatlı ve sarma siparişlerinin ön planda olduğunu ifade eden Elkıran, Bülbül Yuvası baklavasının çok sevildiğinin altını çizdi. Elkıran, “El açması börek ve baklavalar hazır ürünlerden daha çok seviliyor. Bizde bu durumdan çok memnunuz. Evde müsait olan kadınlar kendisi hazırlayabiliyor ama çalıştığı için vakti olmayan hanımlar bizi tercih ediyor. Ürünlerimizden Sigara Böreği(800 gr) bin 200 TL, Bülbül Yuvası(800 gr) bin 500 TL, Midye Baklava(800 gr) bin 500 TL, baklavaların 600 gr ölçüleri bin 200 TL, Su Böreği tepsisinin boyutuna göre, bin TL ila bin 500 TL arasında değişiyor” dedi.