Yağa bir kaşık ekleyince patates çıtır oluyor! Lokantacıların sırrı ortaya çıktı

Yağa bir kaşık ekleyince patates çıtır oluyor! Lokantacıların sırrı ortaya çıktı
Ev hanımlarının patates kızartması yaparken en çok şikayetçi olduğu konu patatesin hamurlaşması… Peki ustalarında sırrı olan patatesi çıtır çıtır yapmanın yolu ne? İşte o tarif…

Patates her evin kurtarıcısı bir ürün. Tencerede, tavada, fırında farklı yemeklerin içinde yer alabilen patates en çok da kızartma şeklinde tüketiliyor.

Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen patates kızartması, maalesef fast-food restoranlarındaki gibi çıtır çıtır olmuyor. Peki eve çıtır çıtır patates yapmak mümkün mü?

ELMA SİRKESİ EKLEMEK GEREKİYOR

Milliyet’in haberine göre, elma sirkesi bilinen faydalarının yanı sıra patates kızartmasının yapılmasına da etki ediyor.

Basit ama etkili olan bu yöntem, patates kızartmasının istenilen şekilde olmasını sağlıyor. Elma sirkesinin kızartma yağına eklenmesi, fast-food restoranlarındaki gibi patatesin çıtır çıtır pişmesine sebep oluyor.

1234.jpg

Elma sirkesi patateste bulunan nişastayı mühürleyerek, dışı çıtır içi yumuşak bir sonuca ulaştırıyor.

ÇITIR PATATES TARİFİ:

Malzemeler:

6 adet patates

Yarım çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı elma sirkesi

Sıvıyağ

Yapılışı:

Patatesleri her zaman yaptığınız gibi soyup patates dilimi yapın.

Dilimlenen patatesleri, soğuk suda bekletin. Ardından bir süre soğuk suda beklettiğiniz patatesleri kağıt havlu ile kurulayarak iyice suyunu alarak tuzlayın.

Isınan yağın içine bir yemek kaşığı elma sirkesini ekleyin.

Ardından patatesleri ısınan yağa ekleyin ve kızartmanızı yapın.

Patates kızartması en çıtır hali ile hazır. Afiyet olsun…

Kaynak: Milliyet

Kaynak:Haber Merkezi