Soğan ve sarımsağı birlikte pişiriyorsanız aman dikkat! Karaciğeri tahriş edip…
Soğan ve sarımsak Türk mutfağında vazgeçilmez lezzetlerden. Bu iki güçlü sebze yemeklerin hem tadını zenginleştiriyor hem de sağlığımız için büyük faydalar sağlıyor.
Özellikle salçalı yemeklerin temelini oluşturan bu ikili aromasıyla yemeklerin vazgeçilmesi sayılıyor.
SAĞLIĞA İYİ GELMİYOR MU?
Milliyet’in haberine göre, soğan ve sarımsak birlikte tüketildiği zaman bazı sağlıksal riskleri beraberinde getirebiliyor. Soğan ve sarımsağı aynı yemekte kullanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar var.
Bu ikilinin pişme süreleri farklıdır. Önce soğanı kavurup soğan piştikten sonra sarımsağı atmak gerekir. Soğan ve sarımsaktaki antioksidanlar vücutta bulunan toksik maddelerin atılmasına katkı sağlar. Aslında bu ikili birlikte piştiğinde sarımsak fazla öleceği için besin değerleri de bir açıdan yok olur.
Öte yandan sarımsak fazla piştiğinde sağlıksız bir bileşik olan ‘Allicin’i ortaya çıkarabilir.
Allicin kolesterol düşürme, karaciğer, mide, bağırsak sistemini tahriş etme, erkeklerde sperm hareketlerini yavaşlatma gibi etkilere sahiptir.
Ayrıca sarımsak ve soğanın aşırı tüketilmesi bazen gaz ve şişkinlik sorunlarını ortaya çıkarabilir.
Kaynak: Milliyet
Kaynak:Haber Merkezi