Konya düğünlerinde yenen kavurmanın lezzeti böyle oluyormuş! 1 bardak yeterli…

Konya düğünlerinde yenen kavurmanın lezzeti böyle oluyormuş! 1 bardak yeterli…
Konya’da düğün pilavlarında yenen ve lezzeti Konya sınırlarını aşan kavurmanın sırrı belli oldu. Artık evde de yapabilirsiniz…

Konya’nın en önemli lezzetlerinden birisi hiç kuşkusuz düğün pilavı. Kavurma ile yapılan ve düğünlerin ana menüsü olan düğün pilavı kazanlarda kaynatılarak misafirlere ikram edilir.

Düğün pilavının üzerini süsleyen kavurmanın lezzetini evde de yakalamak isteyen Konyalı kadınlar çeşitli yollara başvursa da bir türlü o tadı tutturamıyor.

Bizde sizler için düğünlerde ikram edilen kavurmanın lezzetini yakalayabileceğiniz o püf noktasını araştırdık.

pilav7.jpg

SIRRI MADEN SUYUNDA

Eti kavururken tencereye eklenen bir bardak maden suyu hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlıyor. Milliyet’in haberine göre, maden suyu içerdiği mineraller sebebiyle etin sertleşmesini engelleyerek yumuşatıyor.

Böylece etin pişmesi süresi de kısalmış oluyor.

ET KAVURMA TARİFİ

Malzemeler

  • Kuşbaşı dana eti 1 kg
  • Orta boy rendelenmiş soğan 2 adet
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 bardak maden suyu
  • 1 bardak su
  • Zeytinyağı

Yapılışı:

Kuşbaşı doğranmış etler zeytinyağında yüksek ateşte kavrulur, suyunu çekene kadar pişirilir.

Etler kızardıktan sonra rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber eklenir. Karışım 2-3 dakika kadar sotelenir.

Ardından etler düdüklü tencereye alınır.

Üzerine 2 şişe maden suyu ve 1 bardak su ilave edilir.

Düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp, 45 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.

Sonuç olarak, ağızda kolayca dağılan, yumuşacık etler elde edilir. İstenirse su miktarı artırılarak daha sulu bir kavurma yapılabilir.

Kaynak: Milliyet

Kaynak:Haber Merkezi