Kekin içinin neden hamur kaldığı çözüldü! Şefler böyle yapıyormuş

Kekin içinin neden hamur kaldığı çözüldü! Şefler böyle yapıyormuş
‘Fırından çıkan kekin içi neden hamur oldu’ sorusu birçok ev hanımının karşılaştığı problemlerden. Ama şeflerin bildiği öyle sırlar var ki artık kekiniz hamur olmayacak.

Hepimiz kek hamuru hazırlarken kekin puf puf kabarmasını isteriz. Ancak bazen kekin içi hamur kalır. Hamur ne kadar güzel olursa olsun kekin içi tam pişmeyince anlam ifade etmez.

Peki bu durum neden olur, işte ustaların yaptığı ölçülerle en iyi kek tarifi…

KEKİN İÇİ NEDEN HAMUR KALIR?

Yemek.com’un aktardığına göre, kekin içinin hamur kalmasının bazı nedenleri var. Özellikle ölçüsüz şekilde göz kararı yapılan tariflerin tutturulması neredeyse imkansız.

1.png

Bu nedenle kekinizi yaparken mutlaka güvenilir, denenmiş tariflere başvurun ve mutlaka ölçü kullanın.

Kekin içine gereğinden fazla sıvıyağ koymak da kekinizin istediğiniz şekilde olmamasını sağlayacaktır.

Keke ilave edilen sıvıların ölçüleri çok önemlidir. Eğer gereğinden fazla sıvı ilavesinde bulunursanız aynı miktarda un ya da kakao ilave etmeyi ihmal etmeyin.

Bir diğer yapılan ciddi hatalardan birisi kek fazla kabarsın diye içine fazla kabartma tozu eklemektir. Kekiniz daha çok kabarsın diye tarifte belirtilen miktarın dışında içerisine koyacağınız kabartma tozu, kekinizin çok çabuk kabarıp kekin içinin pişmemesine neden olacaktır.

2.jpg

Keki fırına koyduktan sonra kapağını süresi dolmadan açmak kekin sönmesine sebep olur. Son olarak keki fırından çıkardıktan sonra soğumadan kesmeye çalışmak kekiniz güzel kabarsa bile hamur haline gelmesini sağlayacaktır. O sebeple kekin soğumasına izin verin.

PUF GİBİ KABARAN KEK TARİFİ

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

2,5 su bardağı un

Yumurtaları derince bir kaba kırın ve toz şekeri ekledikten sonra bir mikser ile 10 dakika boyunca çırpın. Krema kıvamına gelen karışıma sıvı yağı ve sütü ekleyip bir spatula ile karıştırın. Üstüne unu, kabartma tozunu ve vanilini de ekledikten sonra tekrar karıştırın ve sıvı yağ ile yağladığınız bir kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin. Kek kürdan testini geçince fırından alın ve tamamen soğuduktan sonra kalıbı ters çevirerek kalıptan çıkarın.

Sade kek hazır. Dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Kaynak: Yemek.com

Kaynak:Haber Merkezi