Domatesi böyle tüketenler bu haber size. Zehir yediğimizin farkında değilmişiz!

Domatesi böyle tüketenler bu haber size. Zehir yediğimizin farkında değilmişiz!
Domates, mutfakların en çok kullanılan sebzeleri arasında yer alıyor yaz-kış severek tükettiğimiz domates ile ilgili ilginç bir bilgi paylaşıldı. Meğer, zehir yediğimizin farkında değilmişiz.

Domates hiç kuşkusuz mutfakların ve sofraların en çok tüketilen besinlerinden birisi. Öyle ki neredeyse her yemeğe giriyor, kahvaltı sofralarını süslüyor.

Yazın tazesi yeniyor, kışın ise konservelerin baş tacı oluyor. Şifası ve lezzeti saymakla bitmeyen domates, içerdiği zengin liflerle sindirimi de koruyor.

DOMATES TÜKETİRKEN DİKKAT!

Fakat domates tüketirken dikkat edilmeyen birkaç madde onu bize zararlı hale getirebiliyor. Medyatava’nın haberine göre, ilginç veriler ortaya çıktı.

11.jpg

Çürüyen ve küflenen domateslerin, çürük kısmını neredeyse hepimiz alır ve domatesin kalan kısmını kullanmaya devam ederiz.

Eğer bunu yaptıysanız veya yapıyorsanız ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlamışsınız demektir.

Aslında vücudumuz, hayatımız boyunca pek çok mikrobu yener. Anca sorun küflü gıdalar olduğunda bu gerçekleşmez.

Küf, birçok hastalığa zemin hazırladığı için küflü gıdalardan kaçınmak gerekir.

KÜFLÜ BİR GIDA TÜKETİLİRSE NE OLUR?

Küflü gıda tüketmeyi adet haline getirmek vücudun bağışıklığını çökerterek, iç organlarda ve karaciğerde yoğun bir hasar sebebiyet verir.

Ödem oluşturarak, kusma ve karın ağrısı yaşatır. Ayrıca kalp, böbrek gibi organlara da zarar verir. Uzmanlar bu sebeple sadece domates değil, küflü olan hiçbir gıdanın tüketilmemesi uyarısında bulunuyor.

Kaynak: Medyatava

Kaynak:Haber Merkezi