Çayı demlerken bunu yapmayın! Kansere davetiye çıkarıyor

Çayı demlerken bunu yapmayın! Kansere davetiye çıkarıyor
Günlük hayatımızda en çok tükettiğimiz içeceklerden biri olan çayı demlerken yapılan hata hastalıklara sebep oluyor. İşte çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler…

Çay bizim için sadece bir içecek değil, adeta bir yaşam tarzı ve gelenek. Kahvaltı sofralarından, beş çaylarına akşam oturmalarına kadar günün her saatinde sohbetlere eşlik eden çay, bir araya gelme sebebi bile olabiliyor.

Türk mutfağının en çok sevilen ve tüketilen içeceği olan siyah çay, yanlış demlendiğinde çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.

2-002.jpg

FOKUR FOKUR KAYNATMAYA DİKKAT!

Çay ile ilgili yaptığımız en büyük hata içerken çaydanlığın altının sürekli yanık olmasıdır. Çayın ocak üzerinde bekletilmesi acımasına ve sağlığa zararlı olmasına sebep olur.

CNN’in haberine göre, çay demlendikten sonra mutlaka ocağın üzerinden indirilmelidir. Sürekli kaynama alanında olan çay gastrit ve ülsere sebep olabilir.

1.jpeg

BOŞ DEMLİĞE ÇAY KOYMAK...

Sürekli ateş üzerinde duran çay ilerleyen yıllarda kansere zemin hazırlayabilir. Ayrıca çayın mutlaka kaynamamış su ile demlenmesi gerekir. Aşırı kaynar su ile demlenen çayın hem lezzeti olmaz hem de bakteri oluşumu meydana gelebilir.

3-001.jpg

Çay demlerken yapılan bir diğer hata ise boş demliğe kuru çayı koyup kaynayan suyun üzerinde bekletmektir. Böyle olunca çay rutubet alır ve daha demlikteyken bayatlar.

Kaynak: CNN

Kaynak:Haber Merkezi