Yaprak kurarken bunu eklemek gerekiyormuş. Senelerce asla bozulmamasını sağlıyor.

Yaprak kurarken bunu eklemek gerekiyormuş. Senelerce asla bozulmamasını sağlıyor.
Yaz aylarında kış için yapılan hazırlıklardan birisi de asma yaprağı kurmak. Her kadının bu konuda farklı farklı yöntemleri olsa da bir yöntem yapraklarınızın seneler geçse de bozulmamasını sağlıyor.

Yaz aylarının artık yavaş yavaş sona erecek olması ile kış hazırlıkları da başladı. Salçalık, kurutmalık derken, asma yaprağı kurma mesaisi de başladı.

Her kadının kendine göre yaptığı farklı farklı yöntemlerde asma yaprağı kurma biçimleri bulunuyor. Fakat öyle bir yöntem var ki bunu yaptığınızda yapraklarınız erime yapmadan senelerce duruyor. İşte Nefis Yemek Tarifleri editörleri tarafından hazırlanan sizin de mutlaka deneyeceğiniz o tarif.

YAPRAK SALAMURA NASIL YAPILIR?

İlk olarak asma yapraklarını güzelce üst üste demetleyelim. Ocağımıza aldığımız tencerenin içine suyumuzu koyup kaynatalım.

Kaynayan suya 2 kaşık tuz ve 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyelim. Yapraklarımızı çok değil sadece rengi sarı olana kadar suda tutalım. Biraz soğuduktan sonra demet yaprakları içine doğru uçlarından katlayalım.

dddd.jpg

Kavanozumuza yaprakları dizelim. Her sırada 1 çay yada 3 sırada 1 yemek kaşığı kaşığı kalın tuz serpelim.

Yaprakları sıkı sıkı kavanozumuza yerleştirelim. En son üstüne 1 yemek kaşığı tuz atalım. Fokur fokur kaynar içme suyundan kavanozumuza koyalım.

Hiç vakit kaybetmeden ağzını sıkıca kapatalım. Kapağımız yeni kapak olsun. Kapatırken 2 geri 2 ileri şeklinde kapatalım. Hemen temiz bir beze ters çevirelim. Bu şekilde iki gün bekletelim.

KAYNAR SU PÜF NOKTASI

Burada en önemli püf noktası kavanoza kaynar su eklemek ve her sırada 1 çay yada 3 sırada 1 yemek kaşığı kalın tuz serpmek.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kaynak:Haber Merkezi