Patates salatasının çok daha lezzetli olmasını sağlayacak tüyo! Klasik tariflerden farklı

Patates salatasının çok daha lezzetli olmasını sağlayacak tüyo! Klasik tariflerden farklı
Patates salatası yaparken bilmeniz gereken lezzet tüyosu

Bu basit tüyo ile patates salatanızı çok daha lezzetli hale getirebilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz

Patates salatası, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak, klasik tariflerle yapılan patates salatası bazen sıradan gelebiliyor. İşte size patates salatanızı çok daha lezzetli hale getirecek bir tüyo!


Klasik patates salatası tariflerinden farklı olarak, patatesleri haşlamadan önce fırında pişirmeyi deneyebilirsiniz. Patateslerin fırında pişirilmesi, salatanıza ekstra bir lezzet katacak ve patateslerin daha kıtır bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır.

FIRINDA NASIL PATATES KÖZLENİR?

İstediğiniz kadar patatesi güzelce yıkayın. Üzerlerine çatal yardımıyla birkaç delik açın. Yağlı fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, yıkadığınız patatesleri dizin. Üzerlerine tuz serpiştirin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırına patatesleri sürün. Patatesler fırında iyice piştikten sonra fırından çıkarın. Bir süre soğuduktan sonra kabuklarını soyun.

Patateslerin hızlı bir şekilde soyulması için dilerseniz içi buzlu su dolu bir kabın içerisine de atabilirsiniz.

images.jpg

PATATES SALATASI NASIL YAPILIR?

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra patatesleri küp küp doğrayın ve salata kabına ekleyin. Üzerine ince ince dilimlediğiniz yeşil soğanlarla maydanozu ekleyin.

Zeytinyağı, limon suyu ve sirke gezdirin.

İsteğe göre ''karabiber, pul biber, kimyon'' gibi baharatları ekleyip, hafifçe karıştırın.

Patates salatası böyle yapılırsa çok daha lezzetli ve sağlıklı oluyor.

* Patates salatası yaparken kesinlikle ayçiçek yağı kullanmayın. Patates salatasının sağlıklı olması için mutlaka zeytinyağı kullanmalısınız.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi