Uzmanlar uyardı... Aralık'ta hangi balıklar yenir? Aralık ayında nasıl balıklar tüketilmeli? İşte tarifler...

Uzmanlar uyardı... Aralık'ta hangi balıklar yenir? Aralık ayında nasıl balıklar tüketilmeli? İşte tarifler...
Aralık ayının başlamasıyla birlikte, en çok merak edilen konulardan biri de bu ayda hangi balıkların yenmesidir. Aralık ayında, ocak ayında hangi balıkların yenmesi gerektiğini merak eden balıkseverler konuya dair bütün detayları haberimizde bulabilir.

Soğuklardan korunmak için önemli faktörlerden biri, bağışıklık sistemini destekleyici besinler tüketmek. Oldukça vitamin deposu olan balıklar ise bu besinlerin başında geliyor.

ARALIK'TA HANGİ BALIKLAR TÜKETİLİR?

Aralık ayında balıkların tam olarak yağlanıp lezzetlenir. Lüfer, torik, palamut ve uskumru bu mevsimde oldukça yağlı ve besleyicidir. Hamsi, tekir, barbunya gibi balıklar da bolca bulunup farklı çeşitlerde pişirilmeye müsaittir. İzmarit ve mezgitten kesinlikle uzak durulmalıdır. Bu iki balık türünün aralık ayında büyümesi ileriki zamanlarda üremesi için önemlidir.

Aralık ayı balıkları nelerdir? Aralık ayında hangi balıklar tüketilmeli? Nefis hamsi tava tarifi nasıl olur?

HAMSİ

B2, B3, B12, D, E ve K vitaminleri açısından zengin olan hamsi, felç ve kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olur. Hamsi, aralık ayının en lezzetli balıklarındandır.

İSTAVRİT

A, B2, B6, B12, C, thiamin, niasin, pantotenik asit vitaminleri, selenyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır ve sodyum mineralleri bakımından zengin olan istavrit, hormon seviyesini düzenlemeye, kolesterol problemini azaltmaya yardımcı olur. İstavrit, aralık ayının en lezzetli balıklarındandır.

LÜFER

A, B2, B6 ve B12 vitaminleri, selenyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır ve sodyum mineralleri açısından zengin olan lüfer, kalp ritminin düzenlenmesine yardımcı olur ve yorgunluğa iyi gelir. Aralık ayı, lüfer balığını tüketmek için uygun bir aydır.

PALAMUT

A ve D vitaminleri, folik asit, potasyum ve fosfor açısından zengin olan palamut, kalp sağlığına destek olur ve vücudu zararlı bileşiklerden korumaya yardımcı olur. Palamut, aralık ayının en lezzetli balıklarındandır.

USKUMRU

A, B6, B12 ve C vitaminleri, kalsiyum, demir ve magnezyum açısından zengin olan uskumru, kansızlık hastalığının önlenmesine yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Uskumru, aralık ayının en lezzetli balıklarındandır.

Hamsi Tava Tarifi ve Yapılışı:

Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler;

-500 gram hamsi

-1/2 su bardağı mısır unu

-1 tatlı kaşığı tuz

-Sıvı yağ

Hamsi Tava Tarifi Yapılışı:

-Hamsilerin kafalarını koparıp içlerini temizleyin,

-İyice yıkayıp süzün,

-Üzerlerine tuz serpip harmanlayın,

-Yağın yarısını 30 cm'lik bir tavaya alıp yayın,

-Balıkların yarısını mısır ununa bulayıp kuyrukları ortaya bakacak şekilde tavaya çepeçevre dizin,

-Ocağa alıp orta-yüksek ateşte altı kızarana kadar pişirin,

-Altı kızardıktan sonra bir tabak yardımıyla ters çevirip (gerekirse yağ ekleyebilirsiniz) diğer tarafı da kızarana kadar pişirin ve servis tabağına alın,

-Kalan yağı tavaya alıp kalan balıkları da una bulayıp tavaya dizin ve aynı şekilde pişirin,

-Bekletmeden servis edin.