İkinci el araç fırsatçılarına kötü haber! Takip edileceksiniz

İkinci el araç fırsatçılarına kötü haber! Takip edileceksiniz
Son zamanlarda artan ikinci el otomobil fiyatları insanların canını hayli sıkmaya başladı. Fırsatçılığa dur diyebilmek için Türkiye Noterler Birliği, bir bilgisayar yazılımı hazırlıyor. Peki yazılım önlemi nasıl getirilecek? Ne kadar işe yarayacak?

Son zamanlarda artan ikinci el otomobil fiyatları insanların canını hayli sıkmaya başladı. Fırsatçılığa dur diyebilmek için Türkiye Noterler Birliği, bir bilgisayar yazılımı hazırlıyor. Peki yazılım önlemi nasıl getirilecek?

Geçtiğimiz günlerde fırsatçılara göz yummayacaklarını ifade eden Başkan Erdoğan, sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ettiklerini belirterek, "Ticaret Bakanlığımız denetimleri daha da sıklaştıracak. Stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsaade edilmeyecektir. Milletin canını yakanlardan muhakkak hesap soracağız. Sıfır ve ikici el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Bu meselenin üstüne gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamasından sonra, İkinci el vasıta satışlarındaki fırsatçılığı önlemek adına bir çok önlem alınırken bir yenisi daha eklendi. Bu yıl alınan önlemlerden 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı, bir yıl içinde en fazla üç vasıta satışı kısıtlaması ve ikinci el araçların sıfır kilometre araçların fiyatlarını aşmasını engellemiş olan önlemleri takiben bir bilgisayar yazılımı hayata geçirilecek.

FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMAYACAK YAZILIM HAZIRLANIYOR

Türkiye Noterler Birliği ve Tecim Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan bilgisayar yazılımı, ikinci el otomobil fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için hazırlanıyor. Bu yazılım yardımıyla, vasıta devir işlemleri esnasında, ‘6+6’ düzenlemesinin takip edeni yapılabilecek. Ek olarak, kişilerin bir yıl içinde yaptıkları satışlarda noterler tarafınca görülecek ve gerekirse vasıta satış işlemi engellenecek.

İkinci el vasıta piyasasına yönelik meydana getirilen uygulamaların tümüne aykırı durumlar noterler tarafınca anında görülerek vasıta devir işlemleri gerek görüldüğü durumlarda yapılmayacak. Hazırlanan yazılımın Ağustos ayı başlangıcında hayata geçirilmesi planlanıyor. Sektör kaynakları, söz mevzusu yazılımın detaylarının gelecek günlerde yapılacak resmi izahat ile netleşeceğini aktardı.

Kaynak:Konya'nın Sesi