Deprem bölgesinde enkazlar kaldırılınca şehirler bomboş kaldı

Deprem bölgesinde enkazlar kaldırılınca şehirler bomboş kaldı
6 Şubat'taki depremlerinin büyük yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep'te çekilen yeni görüntülerde, belirgin boşluklar dikkati çekiyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 6 ay geçti. Hatay, Malatya, Adıyaman ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde, depremin hemen sonrasında çekilen görüntüler ile yeni görüntüler karşılaştırıldığında, kent merkezleri ve ilçelerdeki büyük boşluklar dikkati çekiyor.

KAHRAMANMARAŞ

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 53 bin 35 bağımsız bölüm yıkık, acil yıkılması gereken ve ağır hasarlı, 57 bin 702 bağımsız bölüm ise orta hasarlı olarak kayıtlara geçti. 20 bin 461 iş yerinin de yıkık, acil yıkılması gereken ve ağır hasarlı olduğu belirlendi.

Depremden en fazla etkilen Trabzon Caddesi, Azerbaycan, Zübeyde Hanım bulvarları ile Yeni Hükümet Caddesi ve Şazi Bey Mahallesi Hal Kavşağı'ndaki enkaz alanları dron ile görüntülendi.

HATAY

Hatay'da 6 Şubat'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler ile 20 Şubat'taki Defne merkezli 6,4 büyüklüğündeki sarsıntının ardından yürütülen hasar tespit çalışmalarında kentteki yıkımın boyutu ortaya çıktı.

Depremin ardından enkaz bulunan alanlar, molozların kaldırılmasının ardından yeniden görüntülendi.

Kent merkezinde, deprem sonrası yıkık binaların görüldüğü bölgelerde, enkazın kaldırılmasıyla büyük boşluklar oluşması dron ile "öncesi ve sonrası" şeklinde kaydedildi.

MALATYA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği iller arasında yer alan Malatya'da 421 bin 616 bağımsız bölümden 127 bin 293'ünün yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olduğu tespit edildi.

ADIYAMAN

Depremin etkilediği kentlerden olan Adıyaman'da 5 bin 953 bağımsız bölüm yıkılırken 20 bin 201 bağımsız bölüm ise ağır hasarlı olarak tespit edildi.