iPhone'ların özlenen özelliği geri dönüyor!

iPhone'ların özlenen özelliği geri dönüyor!
Apple, geçtiğimiz günlerde iOS 17 beta 2 sürümünü yayınladı. Birçok hatayı gideren yeni güncelleme, iPhone'larda özlenen bir özelliği de geri getirdi.

iOS 17 beta 2 sürümde dokunuş geri bildirimi (haptic feedback) özelliğinin eskisinden daha hızlı çalışmasını sağlayan yeni seçenek keşfedildi. Apple, 3D Touch özelliğini iPhone 6S ile tanıttı. Bir simgeye veya ekrandaki öğeye sert basıldığında hızlı işlem menüsünün çıkması çoğu kullanıcı için kullanışlı bir özellik oldu.

Apple, iPhone XR modeli ile birlikte özelliği biraz değiştirdi, 3D Touch yerini Haptic Touch’a bıraktı. 3D Touch, Apple’ın peek & pop olarak bahsettiği uygulamayla, ekrana ne kadar sert basıldığına bağlı olarak farklı etkileşimler sunarken, Haptic Touch, uzun basma hareketi uyguladığında basitçe açılır menü gösteriyor.
Haptic Touch, 3D Touch’dan daha yavaş çalışmasıyla eleştirildi. iOS 16 ve iOS 17 beta 1 sürümde Haptic Touch seçenekleri arasında hızlı ve yavaş vardı. iOS 17 beta 2’de hızlı seçeneğinin daha da hızlandırıldığı, 3D Touch’a yakın deneyim sunduğu söyleniyor

NASIL GÜNCELLENİR?
3D Touch gibi hissettiren yeni hızlı dokunuş geri bildirimi, Ayarlar - Erişilebilirlik - Dokunma - Haptic Touch altından seçilebiliyor.

Kaynak: Donanım Haber