Konya Büyükşehir, turun evdeki maça bıraktı

Konya Büyükşehir, turun evdeki maça bıraktı
 Muhabir
Basketbolda Konya Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Nazilli Belediyespor'a 68-62 mağlup oldu ve seri 1-1'e geldi. 6 Mayıs’ta Konya'da oynanacak maçı kazanan takım TBL'ye yükselecek

Türkiye Basketbol 2. Lig yarı final serisi ikinci maçında Nazilli Belediyespor ile Konya Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geldi. Nazilli Spor Salonu’nda oynanan kritik maçta Aydın ekibi güldü ve seriye denge geldi. Taraftarının desteğiyle maça iyi başlayan ve skor avantajını eline alan Nazilli, ilk çeyreği 18-15 önde tamamladı. Büyükşehir Belediyespor, ikinci çeyrekte hücumda organize olmakta zorlandı. Ev sahibi takım ise bu çeyrekte farkı çift hanelere çıkardı ve soyunma odasına 37-26 önde girdi.

SERİ 1-1’E GELDİ

Üçüncü çeyrekte de Nazilli Belediyespor, skor üstünlüğünü korudu ve final periyoduna 53-39 önde girdi. Sarı-siyahlı ekip, son çeyrekte oyuna ağırlığını koydu. Savunmasını sertleştiren Büyükşehir, üst üste basketlerle farkı son 1 dakika içinde 3’e kadar çekti. Ancak temsilcimiz, beraberlik şansı gelmesine karşın Asım Özberkan ile üçlük atışını kaçırdı. Maçı da Nazilli Belediyespor, 68-62 kazanarak seriyi 1-1’e getirdi. Ev sahibi takım ribauntlarda 48-33, asistlerde ise 20-13 üstünlük kurdu.
Büyükşehir'de Emre Özkan 14 sayı, 8 ribaunt, Asım Özberkan 11 sayı, 6 ribaunt, 9 asist, Oğulcan Metehan Deniz 18 sayı, 9 ribaunt, 2 asistle oynadı. Aydın ekibinde ise Uğur Dokuyan 17 sayı, 7 ribaunt, 7 asist, Erhan Kocamış 12 sayı, 4 ribaunt, 4 asist, Çağatay Çevik de 14 sayı, 3 ribaunt, 5 asistle oynadı. Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik de karşılaşmayı belediye meclis üyeleri ile birlikte tribünden takip ederek, takıma destek oldu.

6 MAYIS’TA KAZANAN TBL’YE YÜKSELECEK

Saha avantajından ötürü seri yeniden Konya’ya taşındı. Son mücadele 6 Mayıs Pazartesi günü yine Konya'da oynanacak. Konya Teknik Üniversitesi Spor Salonu'nda oynanacak mücadele saat 18.00'de başlayacak. Bu maçı kazanan takım Basketbol 1. Ligi'ne (TBL) yükselecek. Nazilli’den dönen Büyükşehir Belediyespor, karşılaşmanın çalışmalarına bugün başlayacak. Sarı-siyahlı ekip, bu sezon hiç mağlup olmadığı sahasında rakibini yenerek 1. Lig’e çıkmanın sevincini yaşamak amacında.