Başkan Pekyatırmacı açıkladı! Konya'daki bu tesis diğerlerinden farklı!

Başkan Pekyatırmacı açıkladı! Konya'daki bu tesis diğerlerinden farklı!
Selçuklu Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla, hayırsever Şehit Babası Adem Küçükkara tarafından yapımı tamamlanan "Şehit Yaşar Nuri Küçükkara Aile Sağlığı Merkezi" açılışı gerçekleştirildi.

Konyalı Şehit Yaşar Nuri Küçükkara’nın adı, açılışı gerçekleştirilen Aile Sağlığı Merkezi’nde yaşatılacak. Açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Selçuklu Belediyesi olarak bugüne kadar Selçuklumuza birçok sağlık tesisi kazandırdık.Şehidimizin adını taşıyan Yaşar Nuri Küçükara Aile Sağlığı Merkezini diğer sağlık tesislerimizden ayrı bir yere koyuyorum. Çünkü bu aile sağlığı merkezimizin farklı bir hikayesi var. Edirne'de vatani görevini yaparken şehit düşen Yaşar Nuri Küçükkara'nın babası Adem Küçükkara hayır yaparak tesisin inşaatını da kendisi üstlendi ve kendisi yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BU TESİS DİĞER TESİSLERDEN FARKLI!

Bu sağlık tesisinin diğer tesislerden farklı olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Selçuklu Belediyesi olarak bugüne kadar Selçuklumuza birçok sağlık tesisi kazandırdık. Bazılarında hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle birlikte tamamladık. Şehidimizin adını taşıyan Yaşar Nuri Küçükara Aile Sağlığı Merkezini diğer sağlık tesislerimizden ayrı bir yere koyuyorum. Çünkü bu aile sağlığı merkezimizin farklı bir hikayesi var. Edirne'de vatani görevini yaparken şehit düşen Yaşar Nuri Küçükkara'nın babası Adem Küçükkara hayır yaparak tesisin inşaatını da kendisi üstlendi ve kendisi yaptı. 525 metrekaresi kapalı olmak üzere 1.385 metrekare alana sahip olan Aile Sağlığı Merkezi’nin toplam maliyeti 10 milyon TL. Tek katlı olarak inşa edilen aile sağlığı merkezinde her biri 15 metrekare büyüklüğünde 6 adet muayene odası ve 6 adet de aile sağlığı çalışanı odası bulunuyor. Sağlık Merkezinde ayrıca 1 adet tıbbi müdahale odası, 1 adet aşılama ve bebek - çocuk izlemleri odası, 1 adet gebe izlem ve aile planlaması odası, 1 adet emzirme odası ve 1 adet de mutfak yer alıyor. Hali hazırda 4 aile hekimliği birimi bulunan merkezde 4 aile hekimi, 4 aile sağlığı çalışanı, 1 yardımcı sağlık personeli ve 1 de hizmetli personel görev yapıyor. Yaklaşık 15 bin kayıtlı kişiye birinci basamak sağlık hizmeti verilen aile sağlığı merkezimiz, aile hekimi başına düşen nüfus sayılarının azaltılması yönünde bir gelişme olması halinde en az 6 aile hekiminin görev yapabileceği kapasiteye sahip. Aile Sağlığı Merkezimiz bu özellikleriyle bölgemizin sağlık alanındaki ihtiyacını karşılamış olacak” açıklamalarında bulundu.

‘ŞEHİDİMİZİN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİK’

Hayırsever ve Şehit Yaşar Nuri Küçükkara’nın babası Adem Küçükkara şehidin isteğini yerine getirmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek ; “İl sağlık müdürlüğümüz, belediye başkanımız Allah razı olsun bize arsa tahsisinde yardımcı oldular. Elhamdülillah bitirip teslim ettik çok şükür, hayırlı, mübarek olsun. Rabbim güle güle kullanmak nasip etsin. Hepinize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun sizden.” dedi.

‘GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERİYORUZ’

Sağlık alanında Konya’nın tüm ilçelerinde gereken hassasiyeti gösterdiklerini dile getiren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Sağlıkta Konya modelimiz çok güzel işliyor. Bunun çok güzel örneklerinden birinin de açılışına şahit olduk. Değerli şehit babamız, Adem Küçükkara, vatan uğruna feda ettiği oğlunun adını ebedi olarak yaşatmak üzere bu güzel tesisi, sağlık camiamıza ve ülkemize hediye etti. Kendisinden Allah razı olsun. Sağlık Bakanlığımız, Belediyelerimiz ve hayırseverlerimizle 31 ilçemizdeki sağlık ihtiyacına karşı gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Hem çalışanlarımızın hem de halkımızın memnuniyeti açısından bütün tesislerimizi yenileme yolunda büyük bir mesafe kat etmiş bulunuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

‘EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞILIYOR’

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da hayırseverlerin ve yerel yönetimlerin el birliğiyle şehre hizmet etmek adına büyük bir özveriyle çalıştıklarını söyledi. Sağlık merkezinin büyük fedakarlık ve gayretle ortaya çıktığına değinen Başkan Angı, “Sağlık merkezimizde mahalle sakinlerimiz daha ferah bir mekânda hizmet alacak, burada görev yapan doktorlarımız ve yardımcı elemanları huzurla çalışacak. Bir taraftan hayırseverlerimiz bir taraftan yerel yönetimlerimiz, kıymetli valimiz ve kamu yöneticilerimiz el birliğiyle bu şehre hizmet etmek ve bu şehri büyütmek adına büyük bir çaba ortaya koyuyorlar. Bu eser hem şehidimizin adını yaşatacak hem de hayır sahibi olarak şehidimizin kıymetli babasına sadakayı cariye olarak defter-i amellerine büyük bir mükafat olarak yer alacak” diye konuştu.

ŞEHİT YAŞAR NURİ KÜÇÜKKARA’NIN

İSMİ BAKİ KALACAK!

Konya’nın yaşadığı dönüşümün temelinde iş birliği ve uyumun yattığına dikkati çeken AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer: “Şehit Yaşar Nuri Küçükkara’nın ismi burada hep baki kalacak. Bu millet geçmişten bugüne pek çok zorlukla karşılaştı ve şehitlerimiz canlar pahasına bu ülkeyi, bu aziz milleti bizlere emanet bıraktılar. Bizlere düşen de bu ülkeyi, bu milleti en güzel şekilde layık olduğu yere taşımak, geliştirmek, hizmet etmek, yeri geldiğinde de aynı fedakarlığı bizlerin yapması. Dolayısıyla buradan geçmişten bugüne bütün şehitlerimizin ruhlarını da yad etmek istiyorum. Rahmetle anmak istiyorum. Ve burada inşallah Hüsamettin Çelebi Mahallemizde bu sağlık hizmetinden, faydalanan her bir vatandaşımızın bir Allah razı olsun deyişi, bir hamd etmesi şehidimizin de ruhunu şad edecek, ona, onun hanesine bir hayır olarak yazılacak diye ben ümit ediyor ve düşünüyorum. Ben bir kez daha emeği olan herkese teşekkür ediyor, sağlık merkezimizin ilçemize, mahallemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

‘KONYA BİRLİK İÇİNDE ÖNEMLİ

HİZMETLERE İMZA ATIYOR’

Anadolu insanının bugüne kadar vatan uğrunda can veren şehitlere olan teveccühünün her daim arttığını ifade eden Konya Valisi Vahdettin Özkan: “ Şehidimizin isminin buraya verilmesi tam zemine oturmuş ve insanlarımızın hissiyatına da tercüman olmuş. Şehidimizin babası ayrı ve ekstradan maddi manevi her türlü fedakarlığı yaparak böyle bir kadirşinaslığı böyle bir gösterdiği için ayrıca bütün Konya'mız adına kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu güzelliği, bu özelliği, milletvekillerimiz başta olmak üzere, belediye başkanlarımız il başkanımız, kamu kuruluşlarımız, sağlık müdürlüğümüz ve meslek kuruluşları bütün hemşehrilerimiz desteklemektedir, paylaşmaktadır. Bu birlik ve beraberlik ruhunun ayrıca hep beraber bereketini müşahede ediyoruz. Şehidimizin manevi huzurunda tazimle eğiliyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu. •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi