Vitamin Deposu Guava Meyvesi Her Derde Deva!

Vitamin Deposu Guava Meyvesi Her Derde Deva!
Son yıllarda popüler olan guava meyvesinin sağlığınıza etkilerini biliyor musunuz? Her derde deva olan guava meyvesinin bağışıklık sisteminize faydaları saymakla bitmiyor. Peki, guava meyvesinin faydaları neler, nasıl tüketilir? İşte detaylar...

Özellikle Asya ülkelerinde olmak üzere birçok ülkede tüketilen guava meyvesi, sağladığı faydalarla tam bir sağlık deposu. Turunçgillerden daha fazla C vitamini içeren guava meyvesinde insanlarda doğurganlığı artıran folat minerali de oldukça fazla. Peki, guava meyvesinin faydaları neler, nasıl tüketilir?

Latince nar anlamına gelen psidium cinsinin yüze yakın türünden bir tanesi de psidium guajava yani guava meyvesidir. Tadı ananas, greyfurt, muz ve armut gibi meyvelerin karışımını andıran guavanın iç kısmı, çok küçük sert tohumlar içerir ve genellikle pembe veya somon renklidir. Guava, birçok temel vitamin ve minerali içerisinde barındırır. B vitaminleri, A ve C vitaminleri, bakır, potasyum, manganez, demir, folat ve lif açısından zengindir. Guavalardaki potasyum kan basıncı seviyelerini de dengelemeye de yardımcı olur. Bir muz ve bir guava hemen hemen aynı miktarda potasyum içerir.

GUAVA MEYVESİ NEDEN VİTAMİN DEPOSU?

Guava meyvesi bol miktarda C vitamini içerir. Egzersiz yaparken kendinizi daha zinde hissetmenize yardımcı olur. Vücudun C vitamini ihtiyacının neredeyse tamamını karşılar. C vitamini eksikliği olan kişilere direnç sağlar. Guava meyvesini yemek gün boyu yaşanan açlık krizlerini de engeller. Tokluk hissi yaratarak fazla kalori alımının önüne geçer.

Süper bir meyve olarak guava size sadece sağlığınızı ve bağışıklık sisteminizi güçlü besleyen besinler vermez, çeşitli hastalıklara karşı da korur.

Guava'da bulunan karotenoidler, flavonoidler ve terpenoidler, antioksidan bileşikler de, kanser, kardiyovasküler hastalıklar ve hatta alzheimer gibi dejeneratif beyin hastalıklarını önleyebilecek anti-inflamatuar etkilere sahiptir.

Guava'da bulunan B vitaminleri sadece bilişsel işlevlerinizi korumakla kalmaz, aynı zamanda ruh halinizi ve hormonlarınızı düzenlemede de önemli bir rol oynar.

Lif içeriği nedeniyle sindirim sistemine katkı sağlayan guava, kilo kaybı için de harika bir besindir.

Guava, akneye neden olan bakterileri öldürerek daha temiz bir cilt sağlar.

GUAVA NASIL KULLANILIR?

Egzotik bir meyve olan Guava, peynir tabağına çok yakışacak olan bir lezzettir. Tatlılarda da kullanabileceğiniz guavayla cheesecakeler, sorbeler veya mini meyveli tartlar yapabilirsiniz. Bunlara ayrıca smoothies, meyve suları ve meyve salatalarını da ekleyebilirsiniz.

İŞTE GUAVA MEYVESİNİN İNANILMAZ FAYDALARI...

Hoş kokulu bir yapıya sahip olan bu inanılmaz meyve, özellikle üst solunum yolları hastalıklarına neden olan virüslere karşı oldukça etkili.

Göz sağlığına da oldukça faydalı ve kilo vermeye yardımcı olan guava meyvesi, içeriğinde yüksek miktarda A ve C vitamini barındırıyor.

PEKİ, GUAVA MEYVESİ NELERE İYİ GELİYOR?

- Boğazda enfeksiyonlu hücrelerin, virüslerin çoğalmasını ve virüslerin akciğere inmesini engeller.

- C vitamini bakımından doğadaki en zengin besinler arasında yer alır. Böylece bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu çeşitli hastalıklara karşı korur.

- Bağırsakların daha hızlı ve daha sağlıklı çalışmasını destekler. Kabızlık sorununa birebirdir.

- Şeker ve karbonhidrat bakımından düşük olmasıyla birlikte diyabet hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir besindir.

- Kilo vermeye yardımcıdır.

- Göz sağlığına iyi gelir. İleri yaşlarda yaşanma riski olan görme problemlerini engeller.

- Cilt sağlığına iyi gelir. Cildin parlak görünmesini sağlar. Ayrıca saç dökülmesini azaltır.

- Tüketilecek 3 adet guava, vücudun magnezyum ihtiyacını karşılar.

Kaynak: Hürriyet/Kıbrıs Postası