Sakın dondurucuya atmayın! Farkına varmadan zehir tüketmeyin!

Sakın dondurucuya atmayın! Farkına varmadan zehir tüketmeyin!
Uzmanlar dondurucuya her yemeğin konulmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor

Uzmanlar dondurucuya her yemeğin konulmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Sağlıklı beslenmek veya pratik yemek yapmak için sıklıkla kullanılan donduruculara neredeyse her türlü gıda konuluyor. Ancak uzmanlara göre dondurucuya konulan ve marketlerden dondurulmuş olarak alınan besin değeri oldukça düşük, sodyum, doymuş yağ ve ilave şeker oranı yüksek olan bazı donmuş yiyecekler de var. CNN Türk'ün haberine göre, "Bu gıdaların yüksek alımının kardiyovasküler hastalıklar , tip-2 diyabet ve obezite riskini artırdığı gösterildiğinden, bunları daha düşük miktarlarda yemeyi hedeflemeliyiz."

İşte çok fazla yenmemesi gereken o dondurulmuş yiyecekler:

PİZZA

Pizzanın donmuş olanları kalın kabukludur ve genellikle işlenmiş etle kaplanır. "Bunlar, aşırı miktarda yenildiğinde kardiyovasküler hastalıklar ve obezite riskinin artmasıyla ilişkili olan sodyum ve doymuş yağ açısından yüksektir"

HAMUR İŞLERİ

Hamur işleri lezzetli bir kahvaltı yemeğidir ve bir fincan çay veya kahve ile mükemmel gider. Ancak uzmanlara göre bunların tipik olarak doymuş yağ bakımından yüksek. "Bu, kardiyovasküler hastalık riskini artırır ve tip-2 diyabet ve obezite riskini artırabilecek şeker eklenir."

DERİN YAĞDA KIZARTILMIŞ YİYECEKLER

Kızartılmış yiyecekler, özellikle ilave koruyucularla dondurulmuş olanlar, lezzetli olsalar da, doymuş yağ ve sodyum bakımından yüksektir. "Bu gıdalardan çok miktarda tüketmek, kardiyovasküler hastalık ve obezite riskinin artmasıyla ilişkilidir."

SOSİSLER

Sosisler doymuş yağ ve sodyum açısından yüksek olma eğiliminde. Uzmanlar çok miktarda yenildiğinde, sosislerin artmış kardiyovasküler hastalık ve obezite riski ile ilişkili olduğunu ifade ediyor.

HAZIR YEMEKLER

"Hızlı ve kullanışlıdırlar, ancak doymuş yağ ve sodyum bakımından yüksek olma eğilimindedirler, bu da büyük miktarlarda yenilirse artmış kardiyovasküler hastalık ve obezite riski ile ilişkilidir."

PATATES KIZARTMASI

Dondurulmuş cips veya patates kızartması satın alıyorsanız, çoğu zaman ilave yemeklik yağlar ve tuz içerebileceğinden, her zaman içindekilere bakmalısınız. Çoğu büyük marka donmuş patates kızartması kullandığından, dışarıdayken yemek sipariş ederseniz de bu durum aynıdır. Uzmanlar, "Patates kızartması sipariş ettiğinizde, aynı zamanda bir yığın yağ ve kalori alıyorsunuz" diyor.