Papatya Çayının Faydaları, Neye İyi Gelir, Nasıl Yapılır?

Papatya Çayının Faydaları, Neye İyi Gelir, Nasıl Yapılır?
Çoğunlukla kışın tüketilen papatya çayının faydaları saymakla bitmiyor

Sarı gövdesi ve beyaz yaprakları ile doğadaki en güzel çiçeklerden biri olan papatya, aynı zamanda sağlık üzerinde de birçok olumlu etkiye sahiptir. Ancak papatyanın toplanma ve kurutulma şartlarının bu olumlu etkiler üzerinde önemli bir yeri bulunur. Yanlış uygulamalar bitkilerin etkinliklerinin azalmasına yol açabilir.

Papatya Çayı Uyku Getirir mi?

Hafif yatıştırıcı ve kas gevşetici etkisi nedeniyle rahat uyumayı sağlar. Araştırmacılar papatya çayının sakinleştirici ilaçlara benzer bir etki göstererek kişinin endişelerini gidermeye katkıda bulunduğunu ve uykuya dalmayı kolaylaştırarak uyku kalitesini artırdığını öne sürmektedir.

Papatya çayını ne zaman içeceğiniz size kalmıştır. Bu noktada belirleyici olan papatya çayının etkileri ile sizin ihtiyaçlarınıza uygun bir zamanlama yapmanızdır. Örneğin yatmadan 30 dakika önce içilen papatya çayı kişiyi rahatlatarak uykuya dalmasını kolaylaştırabilir ve uyku kalitesini artırabilir. Kan şekeri sorunu yaşıyorsanız papatya çayını yemekleriniz sırasında tüketebilirsiniz. Sindirim sisteminizle ilgili sorunları azaltmak içinse yemek yedikten sonra papatya çayınızı keyifle yudumlayabilirsiniz.

Papatya Çayının Faydaları

Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir.

İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir.

Papatya çayı cildin temizlenmesi, sivilce oluşumunun önlenmesi ve şişkinliğin giderilmesi gibi durumlarda etkindir.

İrritabl bağırsak sendromu, kramplar, hazımsızlık, gaz ishal ve kolik semptomlarını azaltabilir.

Papatya çayı adet döneminde krampları hafifletmeye yardımcı olabilir.

Emziren anne ve bebekleri için de yararlıdır. Taze hazırlanan çayın ılıtılarak bebeğe verilmesi gaz çıkarmasına yardımcı olur. Ayrıca papatya bitki çayı hafif yatıştırıcı etkisi ile de bebeğin rahat uyumasını sağlar. Emziren annenin papatya çayı içmesi de bu olumlu etkiyi artırır ancak miktar günde iki. Bebeklerde kullanımı öncesi doktorunuza danışmanız gerekir.

Farenjit, bademcik iltihabı, larenjit, ağız ve boğaz mukozası iltihaplarında gargara olarak kullanılması şikayetleri hafifletir.