Kuru fasulyenin gazını alan yöntem! Geceden 1 adet doğrayınca ne gazı kalıyor ne de dağılıyor
İçeriğinde yüksek miktarda protein, lif, vitamin ve mineral bulunur. Lif içeriği sindirimi düzenler, tokluk hissini artırır ve sindirim sistemi sağlığını destekler. Protein ise kasların ve dokuların yenilenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda düşük glisemik indeksi ile kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir.
Milliyet'in haberine göre: Faydaları saymakla bitmeyen kuru fasulye dengeli bir beslenme programının olmazsa olmazı arasındadır. Ancak birçok kişi kuru fasulyeyi yanlış pişirmektedir. Bu yöntemle kuru fasulyenin ne gazı kalıyor ne de pişirirken dağılıyor.
SALATALIK DİLİMLEYİN
Fasulye pişirirken karşılaşılan gaz ve dağılma sorunlarını çözmek için birçok doğal yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden biri, fasulyeyi ıslatırken içine bir adet dilimlenmiş salatalık eklemektir. Bu basit ancak etkili yöntem, fasulyenin sindirilebilirliğini artırır ve gaz oluşumunu azaltır.
Fasulye, ıslatma işleminden önce genellikle suya konularak şişirilir. Ancak, bu süreçte eklenen dilimlenmiş salatalık, fasulyenin içine nüfuz eder ve içindeki enzimler sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca, salatalık içindeki doğal maddeler, fasulyenin içindeki şekerlerin bir kısmını dışarı çeker ve bu da gaz oluşumunu azaltır.
BİR TUTAM KİMYON
Bu yöntemin yanı sıra, fasulyenin gaz oluşumunu azaltmak için başka yöntemler de vardır. Örneğin, fasulyeyi ıslatırken içine bir tutam kimyon veya biraz tuz eklemek de gaz oluşumunu azaltabilir. Ayrıca, fasulyeyi yavaş yavaş pişirmek ve pişirme suyuna biraz limon suyu veya sirke eklemek de gaz sorununu önleyebilir.
KURU FASULYE TARİFİ
Malzemeler:
1 büyük boy soğan
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
3 orta boy domates
1 su bardağı kuru fasulye
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Soğanı irice doğrayıp az yağda kavurun.
Sonra ince kıyılmış biberleri ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
Domates salçasını ekleyip, birkaç dakika daha kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ilave edin.
Bir gece önceden ıslattığınız fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve 3-4 dakika kavurun.
Fasulyelerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, baharatları ilave edin ve güzelce karıştırın.
Düdüklü tencerede kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.
Kaynak: Milliyet
Kaynak:Haber Merkezi