Konya'ya 150 km Uzaklıktaki O Orman Astım Hastalarına Şifa Oluyor

Konya'ya 150 km Uzaklıktaki O Orman Astım Hastalarına Şifa Oluyor
Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesindeki Kızıldağ Milli Parkı, astım ve KOAH hastalarına sağladığı faydalar ile dikkat çekiyor.

Doğanın sunduğu en özel alanlardan biri olan Kızıldağ Milli Parkı, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde yer alıyor.Kızıldağ Milli Parkı, hem doğal güzellikleri hem de sağlık açısından sağladığı faydalar ile dikkat çeken bir alan.

Isparta merkezine 120 km, Konya iline 150 km’dir. Parkın güneyinde Beyşehir Gölü olup gölden esen güney rüzgarları Bebik Vadisi ile Yertutan Mevkii’nden geçerek milli parka ulaşılıyor.

Dağ evleri ve kamp sahaları bulunan milli parkta 1.840 m yükseklikteki Büyüksivri tepesine tırmanarak doğa yürüyüşü yapılabilir. Milli parkta kamp ve piknik imkânı bulunuyor. Mavi sedir ormanlarının bol oksijen üretimi nedeniyle milli parkın temiz havası solunum yolları rahatsızlığı bulunanlar için uygun. Çadır ve karavanla konaklama yapılabiliyor. Ayrıca Milli Park içinde halka açık bungalowlar, yeme-içme tesisleri bulunuyor.

6d1559d9-ccff-4c61-a02c-bbb0c2be5d70.jpg

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Öztürk ile Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Canan Doğan’ın, Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesindeki Kızıldağ Milli Parkı’nın Astım ve KOAH hastalığına etkilerini kapsayan bir yıllık araştırmaları raporlandı.

cd8ab199-9f4b-41cc-8cbd-366e8e2539f3.jpg

Yapılan araştırmaya göre Kızıldağ Milli Parkı’nın astım ve KOAH hastalarına olumlu etkileri olduğu görülüyor.

HASTALAR 15 GÜN BOYUNCA KIZILDAĞ’DA AĞIRLANDI

Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Öztürk, Kızıldağ’a giden KOAH ve astım hastalarının orada atak geçirmediklerini söylemeleri üzerine böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Şarkikaraağaç Belediyesinin internet sitesinde yayınladıkları habere göre, Çalışma kapsamında hastaları 15 gün boyunca Kızıldağ’da misafir ettiklerini belirten Prof. Öztürk, “15 gün boyunca astım ve KOAH’lı hastalarımız orada atak geçirmeden kaldılar. Bir yıl boyunca şehir hastanesinde takip ettiğimiz 39 hastadan 23’ü başarılı şekilde o yılı atak geçirmeden tamamlamış oldu. Bu güzel bir sonuç. 23 hastanın 15’i astım, 8’i koah hastasıydı. Bu hastaların 10 tanesi bir yıl önce atak geçiren ama bu bir yıl içerisinde hiç atak geçirmeyen hastalarımızdı. Bizim amacımız birincisi hastalarımızı doğru bir şeyi mi ifade ediyorlardı onu göstermekti. Onu gösterdik. İkincisi gerçekten bu hastalarımız atak geçirmeden bir yılı tamamlamışlardı. Özellikle KOAH hastalarından ağır olanların da atak geçirmemesi de güzel sonuçlardan bir tanesi. Kızıldağ’ın havasının bu hastalar üzerinde olumlu bir etki yaptığını söyleyebiliriz” dedi.

Kaynak:Konya'nın Sesi