Konyalılar Sıraya Girdi! Hacamat ve Sülük Tedavisi Revaçta

Konyalılar Sıraya Girdi! Hacamat ve Sülük Tedavisi Revaçta
Konya Şehir Hastanesinde açılan GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi) Bölümü, uygun fiyatlarla vatandaşlara hizmet verirken, özel kliniklerin aksine güvenilir olması nedeniyle hastaların tercihi oluyor.

Usulsüz ve bilgisizce yapılan uygulamaların önüne geçmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Tıp Doktorlarına ve Diş Hekimlerine belirlenen süre ve düzenlenen eğitim programları ile sertifika almaları halinde GETAT uygulama yetkisi vermişti. Bu konuda çalışma yapan Konya Şehir Hastanesi de GETAT için gerekli tedavileri, özel kliniklere oranla hem daha uygun fiyata hem de güvenilir bir şekilde hizmet veriyor. GETAT tedavisi için gelen hastaların, devlet hastanesinde böyle bir hizmetin verilmesinden dolayı memnun olduklarını ve uygun fiyata tedavi gördüklerini aktardı. Konya Şehir Hastanesinin F Blok 1. katında bulunan GETAT ünitesinde, Akupuntur, Hacamat, Sülük, Major Ozon, Rektal Ozon, Ozon Mezoterapi, Lokal Ozon, Minor Ozon, Torba Ozon, PRP hastalıklarına tedavi hizmeti sağlanıyor.

GETAT NEDİR?

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp (GETAT) farklı kültürlerin inanış ve teorilerine dayanarak fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, hastalıkları teşhis etme ve tedavi etme gibi sağlığın idamesi için kullanılan bilgi, beceri ve uygulamaların tamamıdır.

Kişinin genel enerji, otonom ve hormonal sistemleri arasında dengenin sağlanması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için modern tıbbın yanında tamamlayıcı olarak uygulanan ve bilimsel dayanakları olan yöntemlerdir.

HASTALAR, DEVLET HASTANESİNİ DAHA GÜVENİLİR BULUYOR!

GETAT tedavisi için gelen hastalar, devlet hastanesindeki fiyatların uygun olması ve özel kliniklere oranla daha güvenilir buldukları için tercih ettiklerini belirtti. Hizmete yeni açılan GETAT ünitesi hakkında açıklamalarda bulunan vatandaşlar, şunları dille getirdi: “Önceden özel yerlerde tedavi oluyorduk, tabi insan ister istemez tereddüt ediyor. Güvenilir mi, güvenilir değil mi? Diye, ama şu an içimiz rahat bir şekilde tedaviye geliyoruz. Çünkü devlet hastanesi nasıl olsa. İllaki alanında uzman kişiler hizmet veriyordur. Bir de tedavi fiyatları birçok özel kliniğe göre daha uygun ve hesaplı geliyor. O nedenle de tercih ediyoruz. Yani bu hastalıkları bulunan kişiler, tereddüt etmeden devlet hastanesinde tedavi görebilirler. Açıkçası devlet hastanesinin bu konuda hizmet vermesi de sevindirici.”

HASTALIKLARIN SEANSA GÖRE TEDAVİ ÜCRETLERİ

Konya Şehir Hastanesinde verilen GETAT tedavisi, işlem yapılan hastalar için ayda bir muayene ücretti çıkartırken, tedavilerin seans ücretleri ise şu şekilde;

Akupuntur tedavisi 247 TL

Hacamat tedavisi 270 TL

Sülük 206 TL (Büyük boy 44,55, Orta boy, 40,05, Küçük boy 37,08)

Major Ozon 508 TL

Rektal Ozon 260 TL,

Ozon Mezoterapi 226 TL,

Lokal Ozon 54 TL,

Minor Ozon 82 TL,

Torba Ozon 193 TL,

PRP 1287 TL

GETAT uygulamaları ücretli olup, sosyal güvenlik kurumunca ödemesi yoktur

ŞAHİN YALDIZLI- BUSE AŞCI