Canan Karatay kendi mucizesini açıkladı!

Canan Karatay kendi mucizesini açıkladı!
Çocukluğundan beri uyguladığı mucizeyi açıklayan Canan Karatay, tek tek faydalarını anlattı. Peki, bu mucizenin insan sağlığına etkileri neler? Diyet yapanlar uygulamalı mı? İşte detaylar…

Çocukluğundan beri limonlu su içtiğini açıklayan Canan Karatay, limonlu su içmenin faydalarını anlattı. Peki, limonlu suyun insan sağlığına etkileri neler? İşte detaylar…

Beslenme önerileriyle gündemden düşmeyen Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, limonlu su tüketimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karatay, “24 saatte vücudunuza yeterli su girmesi lazım. Kişiye göre fark eder. Atlet olabilirsiniz, hamile olabilirsiniz, şeker hastası olabilirsiniz. Ne kadar su içelim diye bir kriter yok. Sabahki ilk idrarınız açık sarı olmalı. Eğer sabahki ilk idrarınız açık sarı değilse, ki bunu sizden başkası bilmez, o zaman vücudunuza son 24 saatte yeterli miktarda su girmemiş demektir” dedi.

Limonlu su tüketiminin yararlarından bahseden Karatay, "Limonlu su, bağırsakların aktif çalışmasına yardımcı olarak sindirimi kolaylaştırır ve düzenli tüketildiğinde yağ yakma özelliği gösterir. Sabah aç karnına limonlu su tüketildiğinde, kilo vermek için birikmiş ödemler idrar yoluyla dışarı atılır. Limonlu su, metabolizmayı hızlandırarak fazlalık yağlarınızdan kısa zamanda kurtulmanıza yardımcı olur.'' ifadelerini kullandı.

MADDE MADDE LİMONLU SU İÇMENİN FAYDALARI

-Cilt hücrelerini yenilemede destekçidir.

-Ağız içinde meydana gelen bakterileri temizler.

-Limonlu su tüketimi karaciğer fonksiyonlarını düzenler.

-Limon suyu metabolizmayı geçici olarak hızlandırarak kalori yakmaya yardımcı olur. Bu yöntem kilo vermenizi destekleyebilir. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye ek olarak tüketilebilir. Metabolizmayı kalıcı olarak hızlandırmanın tek yolu vücut kas kütlenizi artırmaktadır.

-Vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur.

-Tırnakların kırılmasını engeller.

-Metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olur.

-Tansiyonu düşürmeyi sağlar.

-Göz sağlığını korur.

-Saçların güçlenmesini sağlar.

-Böbrek taşının düşmesine yardım eder.

-Kabızlığı iyileştirir.

-Yağ depolanmasını önler.

-Kalp hastalıklarını engeller.

-Solunum yolu hastalıklarını iyileştirir.

LİMONLU SU İÇMENİN ZARARLARI

-Diş minesi zarar görür.

-Fazla ve dikkatsiz tüketim sonucu midede yanma ve reflü başlangıcı ortaya çıkar.

-Fazla tüketimde vücuttaki demir emilimine sebep olur.