Canan Karatay Hazır İçecekleri Hedef Aldı! Bunlar Hepsi Gizli Katil!

Canan Karatay Hazır İçecekleri Hedef Aldı! Bunlar Hepsi Gizli Katil!
Canan Karatay, Türkiye’de yaz aylarında en çok tüketilen içeceklerin ilk sıralarında yer alan buzlu çaylar ve diyet kolalar ile ilgili açıklamasıyla soğuk içecek severleri bir hayli üzdü. İşte ayrıntılar...

Canan Karatay, Türkiye’de yaz aylarında en çok tüketilen içeceklerin ilk sıralarında yer alan buzlu çaylar ve diyet kolalar ile ilgili açıklamasıyla soğuk içecek severleri bir hayli üzdü. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Canan Karatay Youtube kanalından yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmeye devam ediyor. Bu sefer Canan Karatay hazır yiyecek ve içecekleri hedef göstererek bunların gizli katil olduğunu ifade etti.

GİZLİ KATİL SOFRANIZDA!

Çin tuzunun zararlarının altını çizen İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Çin Tuzu (Mono Sodyum Glutamat), en çok hazır yiyeceklerde, Hazır içeceklerde, hazır her türlü sosta ve tatlandırıcılarda bulunmaktadır. Bunların en önemlisi iki tane çok yaygın biri Çin tuzu biri de aspartam yani yapay tatlandırıcı olarak adlandırdığımız şeker verilmeyen diyetlerde kullanılan ve vücuda zarar veren iki maddedir. Çin tuzu insan vücudunda sinir etkisi yapan ve hafif bir şekilde az bir şekilde vücudumuzun kullandığı bir ürettiği bir aminoasittir. Glutamat normalde transmitter dediğimiz sinir uyarıcısıdır. Vücudumuzda çok az miktarda bulunur ve faydalıdır fakat bazı şartlarda bu çok fazla olduğu zaman bütün vücuda toksik etkisi yapar. Yapılan araştırmalarda farelere uygulandığında glutamat yani Çin tuzu farelerin gözünde bulunan retina tabakasındaki sinirleri yok ettiğini göstermiştir. Bu deneye kadar Çin tuzu çocuk mamalarına katılıyordu. Bu araştırma sonucu Amerikan hükümeti tarafından mamalara katılması kesinlikle yasaklanmıştır. Bebek mamalarında yasaklanan Çin tuzu hali hazırda yetişkinlerin kullandığı yiyecek ve içeceklerde hala kullanılmaya devam edilmektedir” açıklamalarında bulundu.

HAZIR İÇECEKLERE DİKKAT!

Günlük tükettiğimiz yiyeceklerin içinde Çin tuzunun olduğunu ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay, “Çin tuzu, denilen madde her türlü sosun her türlü paket yiyecek ve içeceğin içeriğinde bulunmaktadır. Bilerek veya bilmeyerek insan vücuduna girişi sağlanıyor. Mısır şurubu katılmış patates cipslerini, soğuk çay, kola gibi içeceklerin hepsinde var. Çin tuzu vücuda girdiği zaman hücreleri aşırı şekilde uyarıyor. Sinir sisteminin aşırı şekilde uyarıyor ve en önemlisi olarak aşırı uyarılan hücreler önce çoğalıyor sonra ölüyor yani bütün hücrelerimizi tahrip ediyor. Bunun sonucu olarak da hastalık olarak her türlü hastalık ortaya çıkıyor. Alzheimer, Parkinson, şeker hastalığı, kalp krizi, felç, otizm gibi hastalıkların önünü açıyor” dedi.