Bir Damlası İle Vertigonuza Veda Edin! Baş Ağrılarına Kesin Çözüm!

Bir Damlası İle Vertigonuza Veda Edin! Baş Ağrılarına Kesin Çözüm!
Günlük koşuşturmaların arasında kalan kişilerde genellikle baş ağrıları kendisini ön plana çıkartır. Baş ağrısıyla baş etmek kolay değildir ve her baş ağrısı yaşadığınızda ilaç kullanmanız uzun vadede daha fazla soruna yol açabilir. Bitkisel yağların...

Günlük koşuşturmaların arasında kalan kişilerde genellikle baş ağrıları kendisini ön plana çıkartır. Baş ağrısıyla baş etmek kolay değildir ve her baş ağrısı yaşadığınızda ilaç kullanmanız uzun vadede daha fazla soruna yol açabilir. Bitkisel yağların kullanılması, stresi azaltmak ve duyusal uyaranlar (koku) yoluyla dolaşımı hızlandırmak gibi çeşitli sağlık yararları sunabilir. Fakat bu bitkinin 1 damla yağı baş ağrısını geçiriyor. İşte o yağ…

Baş dönmesi gündelik hayatta sık sık ortaya çıkabilen bir durumdur. Bundan dolayı baş dönmesinin nedenleri de internette sıklıkla araştırılmaktadır. Baş dönmesi kişinin gündelik hayat kalitesini önemli ölçüde kısıtlayan bir rahatsızlıktır. Baş dönmesine iyi gelen pek çok bitkisel çözüm metotları vardır. Bu metotlardan biride nane yağıdır. Nane yağının sizler için faydalarını haberimizde derledik. İşte detaylar…

FAYDALARI NELERDİR?

1- Ağrı kesici, anti-inflamatuar ve rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Nane yağı, migren ağrısını hafifletmede etkili olduğu gösterilen en yaygın uçucu yağlardan biridir. Nane yağının içeriğindeki mentol, kan damarlarını genişleterek ve kan akışını artırarak ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca, nane yağı, migren ağrısına eşlik eden mide bulantısını ve kusmayı da azaltabilir.

2- Sabahları kalktığımızda, uzun saatler uyumamıza rağmen uykumuzu alamamış veya yorgun hissedebiliyoruz. Fakat dilaltına damlatılacak birkaç damla nane yağı uykunuzu açarak enerji hissetmenizi sağlayacak.

3- Nane yağı, vertigo hastalığında da kullanılmakta ve baş dönmesi sırasında badem yağı ile birlikte karıştırılarak tüketildiğinde baş dönmesinin ortadan kalktığı gözlemlenmiştir. Nane yağı sadece baş dönmesinde değil aynı zamanda mide bulantısında da kullanılan metodlardan biridir.

4-Nane yağı, sivrisinek ve böcek ısırıklarına karşı etkilidir. Nane yağı, sivrisinek ve böcek kovucu olarak kullanılabilir.

5- Cilt sağlığını destekler. Nane yağı, ciltteki iltihabı azaltmaya, sivilceleri ve akneleri yok etmeye, ciltteki yaraları ve yanıkları iyileştirmeye yardımcı olur.

6- Dikkat dağınıklığına ve konsantrasyonu artırmaya yardımcı olur. Nane yağı, konsantrasyonu artırmaya yardımcı olur.

NANE YAĞI NASIL KULLANILIR?

Nane yağı kullanım amacına göre farklı şekillerde kullanılabilir. Örneğin midesi ve karnı ağrıyan kişiler bir bardak suya nane yağını damlatarak kullanabilirler. Böylece nane yağının direkt mideye gitmesi sağlanır ve aynı zamanda bağırsaklara da ulaşarak hem mide hem de bağırsak sistemine iyi gelir. Ayrıca migren, kas ve baş ağrısı olan kimseler nane yağını ağrı bölgesine sürüp masaj yaparak uygulayabilirler.