Yoruldum Mu Dedi

Bakmayın yüzüme, bakmayın gözlerime, bakmayın ne olur ne olursunuz acır halde bakmayın.

Sitem desem sitem değil, isyan desem isyan değil, haykırmak desem o hiç değil sadece ve sadece kabulleniş benimkisi.

Suskunluğum çaresizlik değil bir kabulleniştir ve keşkeleri bir silgi gibi silmemdir.

Yüzümdeki hüzün ağır darbelerin bıraktığı izlerdir. Yüreğimi, gönlümü, ruhumu temizledim keşkelerden ve hüzünden. Ama yüzüme öyle bir işlemiş ki ne yaparsam yapayım silemedim, silinmiyor.

Biliyor musunuz eskiden aynalara bile küsmüştüm. Şimdi öyle bir bakıyorum ki aynaya gözlerimin taa içine, derinlere daha da derinlere ve diyorum ki kendime: Özür diliyorum senden, özür diliyorum sana bıraktığım bu acılardan, özür diliyorum yüzümdeki acı ve kederden hatta ve hatta yüzümdeki çizgilerden bile özür diliyorum.

Yere eğilmiş olan başım usulca kalkıyor ve gözlerimde küçük bir ışık yüzümde ufacık da olsa bir tebessüm beliriyor. Sonra diyorum kendi kendime mutluluk uzak değil işte karşında kendi içinde kendi derinlerinde al hepsi senin olsun al diyorum. İçimi bir huzur çevremi bir mutluluk sarıyor ve gülebiliyorum. Hem de kahkahalarla gülebiliyorum. Sonra derin bir tefekküre dalıyorum, düşünüyorum. İnsanın kendi ile yüzleşmesi kadar insanı mutlu eden daha ne olabilir ki...

İnsanoğlu bu hayatta yük taşıyor, gam taşıyor, tasa taşıyor. Dert keder her şeyi taşıyor taşımasına da kendi kendini taşıyamıyor. İşte yüklerin en ağırı en taşınmazı kendisi oluyor. Hele birde yoruldu mu iyice ağırlaşıyor bu yük. Bedenini, beynini, yüreğini kemiriyor. İşte o ayna varya o ayna seni sana, kendine getiriyor. Tabii buna bu yüzleşmeye cesaretin var ise.

Hadi derin bir nefes alalım, şöyle bir silkelenelim ve aynanın karşısına geçip kendimizle yüzleşip kendimizden bir özürlü dileyelim. Ben o kadar eminim sizlerde emin olun çok iyi gelecek bu yüzleşme ve kendimizden özür dilemek. Çünkü sen yani sizler o kadar cesursunuzki her şeye rağmen bunu yapabiliyorsan muhteşemsin. Bu iki tavsiyesi mutlaka ve mutlaka hayatımıza yerleştirelim:

1)Teşekkür etmek

2) Özür dilemek

Bu ikisini yaparsak hayatımız o kadar güzel olurki siz bile inanamazsınız. Şunu unutmayın siz çok mu çok değerlisiniz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halime Doğru Arşivi