Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Yolun Sonu Karanlık

Konyaspor Süper ligin 6. haftasında Ankaragücü`ne misafir oldu. Maç 1-1 bitti ve sahadan bir puan alarak ayrıldık. Deplasman takımı için bir puan kazanç olarak görülse de takımın oynadığı oyun, istek ve arzusu soru işaretleri oluşmasını sağladı. Bu durum ligin başladığı günden beridir çok değişmedi aslında. Kazandığı maçlarda da bu durum hep aynıydı. Dost acı söylermiş. Takımın mevcut hali, gelecek günlerin çok güzel olmayacağını işaret ediyor.

Oynadığımız son iki hatadaki rakiplerin kadro kalitesi bizden çok farksız değildi. Ancak her iki hafta da galibiyete yakın olan hep rakiplerdi.

Geçen hafta aldığımız mağlubiyetin ardından da aynı şeyleri söyledik. Bu hafta beşli savunma ile çıkınca da beraberliği zor kotardık. İkinci yarı şut dahi çekemedik. Sadece defans yaparak maçı bitirdik. Açıkçası hocanın ne yapmak istediğini maçın başında kimse anlamamıştı ki hoca maç sonunda beraberliğe sevinince neden böyle bir kadro ile sahaya çıktığını anlamış olduk.

Maçın değerlendirecek bir beş dakikası bile yok. Çünkü sahada ne yaptığını bilmeyen, golü düşünmekten uzak sadece gol yememeye odaklı bir takım vardı.

Peki neden böyle bu takım?

Cevap çok basit. Koskoca transfer dönemini yaşı geçmiş oyuncular alarak geçirdik. Ne yapacaklarını çok merak ediyorduk ki hüsrana uğradık. Bu sezonun transferlerinden alınan katkı iki ay geçmesine rağmen sıfır. Peki az da olsa umut vaat eden kaç oyuncu var deseniz ben sadece Cicâldău derim.

Başkanın oluşturmuş olduğu tüm yönetimleri dikkate aldığımızda, bugüne kadar ki en iyi transfer dönemi, geçen senenin ara transfer dönemiydi. O oyunculardan sadece Moreno kaldı ve bu sezonki performansı da o günleri aratır nitelikte. Yani o da beklenenin çok uzağında. Geçen senenin çekirdek kadrosu takımı götürüyor.

Tabi alınan oyunculardan istenen ve beklenen performans da alınamayınca Hocanın da sahaya kimi süreceği ve oynatacağı oyun her hafta değişiyor. Belki böyle yazınca yazımı okuyanlar bana kızıyordur. Hoca ne oynatıyor diyorlardır. Taktik ve plan konusunu çok anladığım söylenemez. Ancak alınan oyunculara bakınca da hocaya çok bir şey diyemiyorum.

Gelecek hafta iç sahada çok önemli bir maça çıkacağız. Oyunu çok merak etmiyorum. Çünkü görünen köy kılavuz istemez. Tek temennim puanlar ya da puan ile sahadan ayrılmak.

Son cümle, yolun sonunu çok iyi görmüyorum. Umarım yanılırım..

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi