Ramazan Çınar

Ramazan Çınar

Seçim sonrası piyasalar

Uzun bir süredir gündemi meşgul eden seçim süreci sonunda kazasız, belasız tamamlandı. Ülkemizin için hayırlı, uğurlu olsun. Hem iktidar hem de muhalefet tarafının çıkarması gereken dersleri alarak daha iyi koşulların sağlanmasını diliyorum. Halkın refah seviyesinin artacağı, kutuplaşmanın azalacağı, yalan ve yanlış haberlerin azalacağı bir dönem olması dileğiyle. Gelelim piyasalara; tabi ki fiyatlara bakmadan önce merakla beklenen konu bakanlar kurulu ve ekonomi yönetimin nasıl olacağı olacaktır. Uluşacak yönetim ve alınacak kararlar çift fiyatın dengelenmesinde önemli olacaktır. Belirli bir süre daha MB ve piyasa fiyatlarının farklı hareket etmesi muhtemeldir ve ilerleyen günlerde yukarıda bir yerde fiyatlar dengelenecektir.

Dolar ve Euro fiyatlamalarında kısa vadede yukarı yönlü sert hareketlerin olmasını beklemiyorum. Önümüzdeki süreçte turizm gelirleri ile beraber baskılamam devam edecektir fakat yukarı yönlü hafif hareketler başlayacaktır. Yılın 3.çeyreğinde Dolar TL 25’e doğru hareketlerini görmemiz mümkündür.

Altın fiyatlarında ise ons altında beklediğimiz geri çekilme biraz daha devam edebilir. Ons altın tarafında 1910 $ doğru geri çekilmeler olması muhtemeldir bu durum gram altın için olumsuz olsa da dolar tarafından yükselişler ile dengelenebilir. Ons altın 100 günlük H.O (1935) altında kapanışlar yaparsa bu sefer 200 günlük H.O (1840) doğru düşüşler devam edebilir. Orta ve uzun vadede yönün yukarı olduğunu düşünüyorum. Bu yıl içinde 2200 $ doğru ons altında hareketler bekliyorum.

Borsa tarafına bakacak olursak; açılışta pozitif bir açılış olmasını bekliyorum. 4400 yani 200 günlük H.O üzerinde kaldıkça sorun yoktur. Üst banda ise 4800 yer almaktadır. Tabi ki hisse bazında farklıklar olması muhtemeldir. Yıllık pivot seviyesinin geçtiği 4300 seviyesinin altında kapanışlar düşüşün derinleşmesine neden olur. Özellikle o bölgeyi takip etmekte fayda var.

Umarım piyasaların beklentileri ile uyumlu, şeffaf, öngörülebilir politikalar izlenir ve güven veren liyakatli isimler görev başına gelir. Bereketli, huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir hafta dilerim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ramazan Çınar Arşivi