Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Netleşmeyen Oyun ve Sonuçları

Netleşmeyen Oyun ve Sonuçları

Konyaspor, 9. haftada Beşiktaş deplasmanına çıktı ve sonucunu tahmin ettiğimiz ancak şok eden bir oyun ile sahadan mağlup ayrıldı.

Ligin başladığı günden bugüne Konyaspor taraftarı Ali hocanın taktik anlayışının ne olduğunu ve ne oynattığını bilmediğini sürekli dile getirdi ve getirmeye de devam ediyor. Ben de hocanın taktik anlayışının 60. dakikaya kadar gol yememek sonrasında golü bularak maçı kotarmaya çalıştığını yazdım. Bu taktik anlayış çok tutmadı, tutmuyor. Çünkü mağlup olduğu bütün maçlarda 60.dakkikayı görmeden kalesinde golü gördü. Puan aldığı birçok maçta da takımın bireysel ve sürekli gol bulmaya yönelik çabalarının da meyvesini aldı. Ya da kısmetliydi ve puanları aldı. Eyüp maçı tam bunu kanıtlar nitelikte son dakika golüyle oldu. Ancak her zaman kısmetli olmuyorsunuz. Bir de rakip çok kaliteli olunca maç o dakikaya da kalmıyor.

Ali hoca oynanan 9 maçta orta saha kurgusunu sürekli değiştirdi. Her hafta farklı bir orta saha ile oyuna başladı ve her seferinde de eleştirildi. O kadar çok değişikliğe gitti ki stoper diye aldığı oyuncuyu bile orta sahada başlattı. Ligde bir kez şans verdiği ve sonradan oyuna almadığı Boateng`i bile bu hafta on birde başlattı ve 74.dakikada oyundan çıkardı.

9 hafta geçmesine rağmen hala orta alanı netleşmemiş bir takımın istikrarlı bir oyun sergilemesini kimse beklemesin. Neredeyse 3 ay geçti ve hala takımın ne oyun kurgusu ne de ilk on biri netleşmedi.

Her hafta şöyle olsun böyle olsun demekten ve beklenti içine girmekten yorulduk.

Ali hoca bazı maçları sahaya çıkmadan kaybedeceğine kesin gözle bakıyormuş gibi bir on birle ve kurgu ile çıkıyor. Bu kanıya varmamın en net sebebi Galatasaray ve Beşiktaş maçlarıdır. Bizleri şok eden oyuncu tercihleri ve taktikleri görüyoruz. Son haftalarda topu rakibe bırakan takım bu hafta pas yapmaya karar verdi ve 3 pas yapamadan maç çıkardı. Geçtiğimiz haftalarda pas hatasını bizler net görürken hoca acaba görmedi mi? Hiç mi insan pas çalışmaz ya da çalışıyorsa bunu sahaya yansıtmaz. Akıl alır gibi değil. Yapılan pas hataları her hafta can sıkarken bu hafta bu hatalar bize pahalıya mal oldu.

Beşiktaş bizim çok üstümüzde bir kaliteye sahip. Bunu hepimiz biliyoruz. Ancak bunu bilerek neden oynamıyoruz. Ali hoca çözüm üretmiyor aksine yeni sorunlarla karşımıza çıkmaya başladı.

Başkanın maç sonu açıklamalarını dinledim. Haksız rekabetten bahsetti. Sayın başkana sormazlar mı? Samsunspor`un kalitesi Fenerbahçe seviyesinde mi? Samsun, beraberliği hakkıyla alırken kalite farkı yok muydu? Sansunspor istek arzu taktik ile beraberliği sonuna kadar hak ederken biz de ne oynadığını bilmeyen bir hoca ile mağlubiyeti hak ettik.

Söylenecek yazılacak çok şey var. Ancak takıma zarar vermeden dile getirmeye çalışıyoruz. Ancak sorunlar her geçen gün azalmadan artarak devam ediyor.

Antep maçı sonunda İnşallah sevinen biz oluruz.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi