Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Konyaspor Yönetimi Takımın Mevcut Halinden Memnun Mu?

Konyaspor milli aranın ardından çıktığı üç maçın sonunda sadece bir puan alabildi. İlk on birler açıklandığında her halde tüm Konyaspor`lular korkak bir oyun ile sahada savunma yapacak bir takımı izleyeceklerini anlamışlardı. Beklenen de oldu. Tabi bu sefer rakip Beşiktaş olunca da beklenen bir mağlubiyeti almış olduk.

Maçı uzun uzadıya analiz etmenin Konyaspor`a en ufak faydası yok bence. Belki söylenmesi gereken en önemli olgu hakem yönetimiydi. Sahada tüm taktir haklarını deplasman takımı lehine kullanan, bariz penaltıyı görmeyen, ikinci sarı kartı tereddüt etmeden çıkaran, deplasman takımının görmesi gereken tüm kartları es geçen bana göre adil olmayan bir hakem yönetimi vardı sahada. Orta hakem hem skora hem de Konyaspor`a büyük etki ederek maçı yönetti.

Şimdi gelelim asıl meseleye!

Konyaspor yönetimi takımın mevcut halinden memnun mu?

Ligin başlamasından bugüne iki aydan fazla bir süre geçti. Oyuncuların büyük bir çoğunluğu halen hazır değil. Geçtiğimiz haftalarda da dediğim gibi transferlerin bir ya da ikisi hariç büyük bir çoğunluğu takıma en ufak katkı vermiyor. Futbolu unutmuş hem yerli hem yabancı oyuncuları takıma kazandırdıkları için mevcut halden mutlular mı acaba! Kazandırılan oyuncular hem takımın dengesini hem de düzenini bozuyorlar.

Bunun üzerine oyun kurgusu ve oyuncu tercihleri çelişkilerle dolu bir hoca da devreye girince biz de ne umut kaldı ne de ruh sağlığı.

Hoca bir de şampiyonluktan bahsediyor. Allah Allah. Elindeki kadroyla şampiyon olacağını düşünen bir hocamız var. Açıklamaları akıl alır gibi değil. Bu açıklamaları ile bir dakika bu kulüpte durmamalı bence.

Bu mevcut takım ve hoca sorunlarımız.
Bence bu sorunlar kadar hatta daha da büyük taraftar sorunumuz var.

Yönetim ligin başlamasına günler kala çok farklı kombine ve bilet politikası belirledi. Taraftarın yüzde yetmişinin kombine ve bilet almasına engel olacak fiyatlar ile tribünleri boş bıraktılar. Bu haftaki maça kadar bunun yanlış olduğunu buradan dile getirdik. Bu hafta belirlenen fiyatların rakibi dikkate aldığımızda doğru olduğunu düşünüyordum. Ancak tribünlerin büyük bir çoğunluğunu Konyasporlu görünümlü Beşiktaşlılar doldurdu. Sonuçta şehirlerine gelen takımlarını rahat rahat izlediler ve galibiyet sevici ile evlerine gittiler. Kısacası kendi evimizde deplasmanı yaşamış olduk.

Geçen hafta da dediğim gibi bu yolun sonu bizi mutlu edecekmiş gibi görünmüyor. Çok hızlı aksiyon alıp mevcut halimizin düzeltilmesi lazım.
Peki çözüm ne mi? Başkanından yönetimine hocasından bilet politikasına gerekenin yapılmasıdır.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi