Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

KONYASPOR VE UÇURUMDAN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ

Konyaspor, İlhan Hocanın gönderilmesi ile başlayan ve hala devam eden hem psikolojik hem de fiziksel anlamda çok ciddi bir düşüş içinde. Bu düşüş saha sonuçları ile kendisini çok net göstermekte. Ligde oynadığımız son iki maçı da maalesef aynı senaryolar ile kaybettik. Özellikle orta sahada hiçbir varlık gösteremeyerek savunma hataları ile maçları kaybettik. Amir`in yokluğu ile birlikte hem Paz`ın hem de Oğulcan`ın yetersiz oyunları bizleri kahretti. Bunların üzerine savunmada yapılan ve iki sene boyunca görmediğimiz anlamsız ve kabul edilemez hatalar bizi mahvetti.

Aldığımız mağlubiyetlerin devam etmesi durumunda takım olarak telafisi mümkün olmayan bir girdaba gireceğiz. Buradan Konyaspor yönetimini çok açık şekilde uyarmak istiyorum. Ara transfer döneminde takıma direk katkı sağlayacak oyuncular alınmaz ise bırakın borç ödemeyi çok kolay ligden düşme adayı oluruz. Mevcut oyuncuların performansları bizleri bu düşünceye itiyor. Oyuncuların mağlubiyetlere alışır ruh halleri, skoru kabullenir görünüşleri ve çökmüşlükleri bizleri korkutuyor. Konyaspor uçuruma giden yolda son çıkışın önünde ya bu çıkıştan geçecek düşmeyecek ya da doğru yapılmayan transferler ile uçuruma gidecek ligden düşecek. Kimse bu takım ligden düşmez demesin. Malatya örneği bizleri ortada. Olmaz demeyin çok kolay olur düşmek.

Yönetimin geçmiş dönemlerde yaptığı transferler ve başarısızlıkları ortada. Alınan oyuncuların büyük bir kısmı tutmadı. Yetersiz oldukları çok açık.

Tekrar uyarıyorum. İş yapmayacak, menajer tavsiyeli oyuncular ile bu iş olmuyor. Yönetim çok dikkatli olmalı. Hata yapma lüksler artık yok.

Perşembe günkü maçta takımımıza başarılar diliyorum. Bu maç girmek üzere olduğumuz girdaptan bizi kurtarır umarım.

Selam ve saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi