Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya 5. Bakanlığı Kıl Payı Kaçırdı

Cumartesi gününü 24 saat kabul etmek herhalde siyasetin içinde olanlar için gerçekçi olmaz.

Gece itibarıyla telefonlar tweetler inanılmaz bir bilgi akışı…

En az seçim sonuçlarını beklemek kadar heyecanlı bir süreç…

Kıl payı kaçırdığımız bakanlığı da yazacağım ama gelin önce diğer isimlerden bahsedelim.

Kimlerin bakan olacağı ülkenin kaderi anlamında elbette çok önemli. Lakin bir şehrin kaderinin belirlenmesinde de bakanların önemi çok büyük.

Bunun en canlı örneğini son 5 yılda altın dokunuşlarla neredeyse şehri yeniden imar eden Bakanımız Murat Kurum örneğinde yaşadık.

Kendisine bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyoruz. Konya ona minnettar. Ve inanıyoruz ki kendisini çok daha güzel yerlerde göreceğiz. Bu şehirle yolu mutlaka yeniden kesişecek…

Gelelim diğer bakanlarımıza…

Konya, Türkiye Yüzyılı kabinesinde altın çağını yaşıyor.

Kabinede bakanımız yok diye sitemler ettiğimiz günlerden Konya kökenli 4 ismin bakan olduğu günlere geldik. Çok şükür.

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ismini sağlık sektörüne altın harfler ile yazdırdı. Özellikle salgın sürecindeki dirayeti feraseti ve liyakati ile göz doldurdu. Yeni dönemde Cumhurbaşkanımız ondan vazgeçmedi. Kabinede devam eden iki isimden biri olarak yoluna devam edecek.

Kıymetli Bakanımız her fırsatta Konya ile ilgilenir. Bu dönem bu ilginin daha da artmasını arzuluyoruz.

İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya İstanbul Valisi iken bile fırsat buldukça baba ocağı Konya’ya gelir şehirde vakit geçirirdi. Hatta en son Konya’da bayram tatilinde iken İstanbul’u sel alınca apar topar görev yerine dönmüştü. Ekrem Bey yine ortalarda yoktu.

Konya’mızı sahipleneceğinden hiç şüphemiz yok. Sayın Yerlikaya’yı ilk fırsatta baba ocağına bekliyoruz.

Ticaret Bakanımız Ömer Bolat yıllarca ülke sanayisine emek vermiş bir isim en son Konya’ya bir hat sergisi için gelmişti. Yemek esnasında Konyalı olmasından iftihar ile bahsettiğini hatırlıyorum.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş Hanım şampiyonlar ligi kabinesinin tek bayanı. Özgeçmişini okuduğumda kendisinde hayranlık uyandıran bir çalışma azmi hissettim.

Aslen Konya ve Afyon kökenli bir aileye mensup olan Mahinur Hanımı da kimselere kaptırmayalım. Konya’nın Bakanı olarak bir an evvel tescilleyelim.

Burada başta Konya’nın tüm vekilleri Cumhur İttifakının il teşkilatları olmak üzere tüm Konyalılara ve Konya basınına büyük iş düşüyor. Kabinedeki Konya ağırlığını şehre bir an evvel entegre etmek gerekiyor. Sahiplenmek, sahiplendirmek gerekiyor.

Bakanlarımızı ilk fırsatta Konya’mızda bir araya getirmemiz gerekiyor.

GELELİM 5. BAKANLIĞA

Cumartesi günü saat 19.30-20.00 saatlerine kadar bakanlıklarla ilgili baş döndürücü gelişmeler yaşandı. Gün içinde bazı isimler gitti geldi. Murat Kurum’un devredeceği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı için gösterilen en güçlü aday Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay idi. Kulis bilgileri güçlü bazı gazeteciler Uğur Başkan’ın adını telaffuz etti. Gün için bakanlık personelleri dâhil görüştüğümüz birçok isim artık Uğur Başkan’ın yeni Çevre Şehircilik Bakanı olduğunu fısıldıyordu kulağımıza.

Konya adına çok önemli bir gelişmeydi bu.

19.30 sularında tüm kabinenin belli olduğu sadece Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın netleşmediği bilgisi geldi. Karadeniz ve Konya arasında gelgitler yaşandı. En sonunda daha evvel bu görevi yapmış olan Sayın Mehmet Özhaseki üzerinde karar kılındı.

Elbette üzgün falan değiliz. Türkiye Yüzyılı kabinesinin her ferdi değerli ve önemli. Komşu ilimiz Kayseri’nin evladı bizim de hemşerimiz sayılır.

Uğur Başkan Hatay’da yaptıklarından sonra bakanlığı hak etmişti. Bugün için olmadı ama gün doğmadan neler doğar. Özellikle AFAD Bakanlığı gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Liste açıklandıktan sonra ortama şöyle bir göz gezdirdim. Muhalif kanallar en eleştirel isimler bile yeni kabinenin kalitesinden liyakatinden bahsediyordu. Özellikle ekonomi bağlamında umutlar arttı.

Türkiye Yüzyılı kabinesi dünyaya, ülkemize, milletimize, devletimize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emrullah Nergiz Arşivi