Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Feda Sezonu “Süper Lige VEDA” Olmasın!

Feda Sezonu “Süper Lige VEDA” Olmasın!

Konyaspor yönetimi geçtiğimiz cumartesi günü Konya basını ile buluşarak hem şehrin hem basının hem de taraftarların kafasında bulunan soruların büyük bir çoğunluğuna cevap verdiler.

Toplantının başında sayın başkan bir açılış konuşması yaparak geçtiğimiz sezonun kısa bir değerlendirmesinden sonra gelecek sezon ile ilgili olarak yönetim değişikliği yapılmayacağını ve FEDA Sezonunun bizi beklediğini vurguladı.

Bu betimlemenin ardından soru cevaba geçerek bizlerin bekledikleri cevapları açık yüreklilik ile cevap verdiler.

İlk olarak devre arasında yaptıkları sekiz transferi değerlendirerek başkan şahsi olarak yeterli görmese de kamuoyunda başarılı bir ara transfer dönemini geçirdiklerini görüldüğünü ifade etti. Bunun yanında forvet transferindeki hatalarını da kabul ederek özeleştiride de bulundu. Ayrıca içerdeki bazı oyuncuların da takıma verdiği zarardan bahsetti. Hatta kadro dışından da söz etti. Ben başkanın açıklamalarında bu oyuncular ile devam etmek istemediğini anladım. Ancak bu oyunculardan biri de Sokol`du. Peki neden sözleşme uzatıldı. Bu çelişki değil mi?

Bana göre ara transfer sezonunu da çok iyi değerlendirdiğimiz söylenemez. Bu nedenle ben aynı hatalar yapılmasından korkuyorum. Kalitesiz ucuz oyuncu aramak doğru değil. Hata kaldırmayacak bir transfer dönemi içindeyiz. Hatta mevcut oyunculardan yarısının devam etmemesinden yanayım.

Bunun yanında bugün çıkan haberlere göre Ahmet Oğuz ve Soner Dikmen ile devam edileceği söyleniyor. Bu sezon düşme korkusunu en küçük hücrelerimize kadar yaşadığımızı hatırlayarak tekrar bu hisleri yaşamamak adına Ahmet Oğuz ile devam edileceği yönündeki haberlerin İnşallah yalan haberdir diye temenni ediyorum. Kim bu fikre sahipse Konyaspor`un dostu değildir diye düşünüyorum. Bunun yanında Soner ile devam etmenin de çok yanlış bir karar olacağını düşünüyorum. Soner iyi niyetli olabilir. Ancak son iki sezonda oynadığı oyun ve takıma verdikleri ortada iken bu karar son derece hatalı olacaktır. Konyaspor vefayı bilir. Ancak duygularla değil mantıkla hareket etmek zorundayız. Bu nedenle lütfen bu konuda hata yapmayın.

Bu sezon teknik direktör tercihinde devre arasında hoca bulmakta zorluk çektiklerini ifade eden başkanımız Ali Çamdalı ile devam edileceğini ifade etti. Ali hocayı bu süreçte hepimiz destekledik ve onun başarılı olmasını yürekten isteriz. Ancak kısa süreli bir birliktelikten sonra devam etmek gelecek günler adına doğru olmayacaktır. Ali hocanın kredisi olabilir. Ancak çekilen her kredinin de bir faizi vardır. Kredinin faizi ana parayı geçerse bu bizi batırır. Sezon öncesi kamp dönemini tecrübesi olan bir hoca ile geçirmemiz doğru olacak yöntemdir. Tecrübesiz bir hoca ile sezon öncesini geçirmek oyun sistemini oturtamamak büyük bir kayıp olacaktır. Bu nedenle bu hatadan dönüp tecrübeli bir hoca ile sezon başlangıcı yapılmalıdır. Bu Ali hocanın şahsı ile alakalı değildir. Tamamen tecrübe ile ilgilidir.

Bir diğer konu kombineler. Başkan batı alt VİP kombinesinin25000 tl olacağını duyurdu. Sonrasında bu bilgiye atıf yapılarak olabilecek kombine fiyatlarını duymaya başladık. Geçen sezonun üstündeki fiyatlardan bahsediliyor. Burada şu soru sorulmaz mı? Geçen sezon yüksek fiyata kombine alanlar hiçe sayılarak bedava bilet dağıttınız. Kombine alanlara bir borcunuz varken bir de bu sene daha yüksek fiyata bu insanlara tekrar kombine satabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Kombine alanlar hep aynı insanlar. Kusura bakmayın ama bu insanlara küfür etmekten daha büyük hakaret olmayacak mı? Bu insanlar sizler gibi yüksek gelire sahip kişiler değil. Asgari ücret ve az üstünde kazanan insanlar. Bir de insanlarla kulübün arasını düzeltmişken neden şimdi tekrar aynı hatayı yapıyorsunuz? Bu sene yaşanan korku tekrar olursa gelecek sene tekrar bedava bilet verseniz bile bu sefer insanlar gelmez. Lütfen bu yüksek kombine politikanızı düzeltin.

Sponsorlar ile ilgili yapılan açıklamayı da açıkçası çok doğru bulmadım. Daha yüzeysel bir dille sponsorları da kırmadan mütevazi bir dille beklentiler dile getirilebilirdi. Çok detaya girmeden bu konudaki eleştirimi de dile getirmek istedim.

Söylenecek çok daha başka cümleler olabilirdi ama bugün için yeterli diye düşünüyorum

Kimse sizden yüksek bütçeli transfer beklemiyor. Ama sizden uygun bir teknik direktör, uygun fiyata kombine ve başlattığınız şeffaf yönetim tarzını devam ettirmenizi bekliyor.

Öz cümle; geçen seneki yönetim tarzını devam ettirirseniz bu sene feda değil Süper Lige VEDA olur.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi