Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Demokrasi Kazandı

Türkiye tarihi bir seçim gecesi yaşadı. Türkiye’nin son 30 yılındaki seçimlere baktığımızda asla bu tarz anlar gördüğümüzü hatırlamıyoruz.

Anayasa gereği 50+1 oy alan kazanacaktı ancak süreçte bu orana ulaşabilen bir aday olmadı.

Türkiye tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2. Turu deneyimleyecek.

Meclis aritmetiğine baktığımızda 321 vekil ile Cumhur İttifakının vekil sayısında üstünlüğü aldığını görüyoruz. Meclis Yeşil Sola mahkûm olmak zorunda kalmadı.

Kim kazanırsa kazansın genel olarak huzurlu bir ortamda yapılan Türkiye seçimlerinde kazanan demokrasi olmuştur.

Muhalefet kanadının özellikle seçim öncesi ‘ortalık yanacak yıkılacak, Erdoğan iktidarı devretmeyecek, karışıklık çıkacak’ tarzındaki algıları çöktü.

Ekonomi anlamında büyük bir yıkım oluşmadı çok şükür.

Milletin feraseti galip geldi. Sosyal medyanın seçim sonuçlarının halkın gerçekleri ile örtüşmediği bir kez daha ortaya çıktı.

CUMHUR İTTİFAKI KONYA’DA VEKİL SAYISINI KORUDU

2018 seçimlerine göre Konya oylarında Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti anlamında bir düşüş var. AK Parti’nin oyları da MHP ve YRP’ye gitmiş görünüyor.

AK Parti Konya’da 9 vekil aldı; Cumhur İttifakı ise toplamda 12 vekil ile mevcut sayısını korudu. Millet İttifakı 3 vekil çıkardı.

Gerçekten çok farklı bir seçim süreci gelişti. Her iki tarafın da sandıklara yaptığı itirazlar seçim sonuçlarının aynı gece netleşmemesine neden oldu.

Önümüzdeki günlerde çok daha detaylı analizler yapacağız.

2 hafta daha bu heyecanı yaşayacağız.

Ancak muhalif seçmendeki moral bozukluğu bariz ortaya çıkmış durumda. Meclis üstünlüğünün kaybedilmesi, gece Meral Hanım’ın özellikle yaptığı ‘ben kazanamayız demiştim’ tavrı akılda kalanlar arasında idi…

Ülkemiz çok önemli bir dönemeçte yolu yarıladı.

Sonuna kadar inanıyoruz. Mevla neylerse güzel eyler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emrullah Nergiz Arşivi