Deli Hatice

Bugün ben sizlere deli Hatice'nin öyküsünü anlatayım. Kim bu deli Hatice kimin nesi niye deli diyorlar. Hatice ablamız Karapınar'ın bir köyünde kendi haline yaşayan bir ablamız bir annemiz yani büyüğümüz. Ben bu hikayeyide başka bir büyüğümden dinlediğim vakit gözyaşlarımı tutamamıştım hatta o kadar çok etkilendimki rüyalarıma bile geldiğini söylebilirim. Hatice abla namazında niyazında bir ablaymış; Dilinden Allah zikri ve Şükrü hiç düşmeyen bir Allah dostu Rasûl aşığı bir abla..Hergün namazını kılar ve zikre başlarmış saatlerce kendinden geçermiş. Evin her odasına bir tesbih ve seccade koymuş herbirinde ayrı ayrı aşkını haykırırmış.

Herbirinde ayrı zikredermiş Allah ve Rasûlünü.. Ve şunu dermiş seccade ve tesbihe bu gün sende kılmadım namazı sende çekmedim tesbihi diye bana gücendinizmi siz diye özür dileyerek seccadeden ondada başlarmış namaza..Tabi bunu gören konu komşu demişler delirdi iyice bu deli demişler..Halbuki kim anlar Hatice ablamızı sadece aşık oldukları anlar tabikide. Velhasıl gel zaman git zaman böyle devam etmiş yıllarca; Günlerden bir gün yine namazı kılmış ve başlamış zikre şöyle demiş ben öyle aşığım ki sana öyle sevdalıyım ki hani diyordun adımın anıldığı yerde oradayım ben daha nasıl çağırayım seni Yarasulallah demiş ve secdeye kapanmış..Arkasından bir el tutmuş kalk ya Hatice geldim buradayım demiş..Sûbhanallah..

Hatice ablamız oracıkta bayılmış kendine geldiğinde ise kimseler yok ağlamış yanmış koşmuş tüm köyde. Gelmişti nereye gitti diye kendini paralamış herkesler toplanmış delirdi bu diye kimse zaptedememiş söylediklerine kimseler inanmamış.. Halbuki aşık çağırır yanarda hiç gelmezmi mâşuğu..Köylüler tutmuş bunu akıl hastahanesine yatırmışlar. Doktor soruyormuş ne oldu Rasûlum geldi omzumdan tuttu geldim dedi bana demiş; Tabi buna doktor inanmıyor gelmez yok öyle bir şey sen halüsinasyon görmüşsün diyerek sürekli ilaç veriyormuş..Vay Hatice ablam vayy..!

Bütün ilaçlara rağmen zikrinden geri kalmamış ve hep namazlarını kılmış dualarını yapmış. Günlerden bir gün genç bir doktor gelmiş Hatice ablaya bakmış dinlemiş incelemiş tabi her sorduğunda Hatice abla geldi Rasülümü gördüm demiş.

Genç doktor imanı güçlü biriymiş ve dayanamamış ona verilen ilaçlara demişki Hatice abla ben soracam sen görmedim diyeceksin demiş. Bunu duyan Hatice abla nasıl görmedim derim geldi ama diye ağlamaya başlamış..Genç doktor seni kurtarabilmem için ne olur görmedim de demiş..Hatice abla kabul etmiş kim sorarsa görmedim demiş böylelikle iyi oldu aklı başına geldi diye taburcu etmişler hastahaneden..O günden sonra geldi deli Hatice gitti deli Hatice demişler aslında deli değil Allah'ın veli kullarından olmuş bizim Hatice ablamız..Rabbim bizlere iman gücü versin aşkıyla yaksın inşallah..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halime Doğru Arşivi