Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Çok Şükür Lig Bitti!

Çok Şükür Lig Bitti!

Konyaspor ligin son haftasında evinde Galatasaray`a 3-1 mağlup olarak sezonu kapattı.

Maçın öncesi, sırası ve sonrası tam bir kâbus gibi geçti desek yanlış olmaz. Maç öncesi Fenerbahçe trolleri, yazarları hepsi demediğini bırakmadı. Psikolojik olarak çok yordular.

Maça gelince biri şampiyon olacak diğeri ligde kalacak iki takımın ya itidalli yada istekli bir oyununu bekliyorduk ki rakip istekli biz ise itidalli oyunu tercih eder bir görüntü verdik.

Maçın başından sonuna kadar silik bir oyun ve isteksiz bir görüntü verdik.

İnsan kızmadan tepki göstermeden edemiyor. Geçen hafta bu maçın ölüm kalım maçı olduğunu ifade etmiştim. İnsan hiç mi tepki hiç mi reaksiyon göstermez. Takımda toplasan birkaç oyuncu hariç hiç mi kimse tepki vermez hırslanmaz?

Tüm tribün kendi takımımızdan hayır gelmeyeceğini görünce Trabzonspor-Ankaragücü takip etmeye başladık. Trabzon gol attıkça sanki kendimiz atmış gibi gol diye bağırdık sevindik. Çok onur, gurur kırıcı da olsa maalesef bu tepkiyi verdik. Trabzonspor kendisine yakışır bir maç çıkardı. Kendilerini de ayrıca tebrik ederim.

Geçen hafta averajlara kalmayacağını söylemiştim ama averajlara kaldı düşme potası. Ankaragücü hakem dövme cezasını da almış oldu.

Maç sonu stattan birçok taraftar çıkamadı. Bunlardan biri de bendim. Moral bozukluğu ile sevinç arasında bir duygu karmaşası yaşadık.

Başkan, yöneticiler ve teknik direktör maç sonu tribünleri tek tek dolaşarak selamladılar. Hepsi de bu sevinci sonuna kadar hak ettiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Oyuncular tribünlere gelemediler ki bence doğru da yaptılar. Çünkü birçoğu bu saygı ve sevgiyi maalesef kesinlikle hak etmediler. Sezon boyunca bu takımı ligde tutmak için haftalarca çaba göstermediler, umut vermediler.

Yazılacak söylenecek o kadar çok şey var aslında. Ama şimdi yazmak çok sağlıklı değil. Ama son cümlem; bir önceki yönetimin kurduğu ve kabuslar görmemize neden olan takım neyse ki Allah`ın taktiri ve lütfuyla ligde kaldı.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi