Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Bu Şarkı Burada Bitmez

Çok istemiştik. Çok beklemiştik.

İnsan sevdiğini ayrı tutar ya hani… Başka bir şey olacağına o yüzden ihtimal veremedik. Konduramadık ya da…

Yeni yeni kendimize geliyoruz doğrusu.

Cumhurbaşkanımızın kabinedeki bakanların illerde vekil olacağını açıklamasından sonra umutlanmıştık. Konya tarihine adını altın harflerle yazdıran Bakanımız Murat Kurum’un memleketi Konya’dan aday gösterileceği ihtimali bile heyecanımızı bambaşka bir seviyeye taşımıştı.

Sayın Cumhurbaşkanı gözbebeği bakanımızı bizden çok seviyormuş meğer…

Onunla ilgili öyle bir ufuk çizdi ki, ömrümüz varsa göreceğiz Türkiye Murat Kurum adını daha çok duyacak…

Biz Konya beklerken Bakan Kurum İstanbul 1. Bölge 1. sıradan AK Parti Milletvekili adayı gösterildi.

Türkiye’de vekil adayı gösterilebilecek en önemli yer neresi diye sorsalar, herhalde siyasetten anlayan herkes istisnasız İstanbul 1. Bölge 1. sıra diyecektir…

Yıllarca Recep Tayyip Erdoğan’ın vekil olduğu yer. Her parti açısından stratejik bir nokta.

2018 seçimlerinde aynı yer Bakan Berat Albayrak tarafından doldurulmuştu.

Bülent Ecevitler, İsmail Kahramanlar, Türkiye siyasetine damga vurmuş birçok ismin vekillik yeri İstanbul 1. Bölge 1. sıra…

Kesinleşen listelere göre Bakanımız Murat Kurum’un meclise gireceği yer…

Elbette bu duruma seviniyoruz. Bizden olanın iyi yerlerde olması en büyük dileğimiz. Uzayan kollar hep bizden olsun zira biliyoruz ki kökleri Konya’dadır.

Bakan Murat Kurum son 5 yılda kabinenin en istikrarlı en çalışkan bakanlarından biri oldu. Gece gündüz demeden depremlerle, yangınlarla, sellerle mücadele etti. TOKİ eliyle Cumhuriyet tarihinin en büyük ev, arsa, iş yeri projelerine öncülük etti.

Gariban ev sahibi oldu. Dükkân sahibi oldu. Arsa sahibi oldu.

Türkiye’nin herhangi bir köşesinde Murat Kurum adını zikrettiğinizde taraflı tarafsız simalarda hep bir tebessüm oluştu. Bunun adı samimiyetti.

Kimseyle kavga etmedi. Muhaliflere, kendisini kıyasıya eleştirenlere dahi el uzattı.

81 vilayeti karış karış, defalarca ziyaret etti. İlçe ilçe programlar düzenledi. Nerede bir sıkıntı var orada oldu. Vatandaşların dertlerini çözmek için didindi durdu…

Konya ile ilgili yaptıklarının tamamını yazma gücü olan gazeteci varsa gelsin alnından öpeyim.

Son 5 yıldaki Konya yatırımlarının birçoğunda Murat Kurum imzası var. Konya’nın merkezinden en taşra ilçesine kadar gözünüzü çevirdiğiniz yerde bu emeğe şahit olursunuz. Bununla ilgili belki 10 ayrı yazı yazdım. Perde önündekiler kadar, Bakan Kurum’un perde arkasındaki Konya mücadelesini de anlatmaya gayret ettim.

Bugün geldiğimiz noktada kimilerine göre ayrılık gibi anlaşılan bu durum bütün kalbimle inanıyorum ki öyle olmayacak.

Bakan Murat Kurum’un kökleri burada. Evet, İstanbul demek Türkiye demektir ama unutulmamalı ki Konya o vücudun nüvesidir. Bu yüzden bakanımızın bir ayağı hep Konya’da olacaktır. Türkiye’yi ilçe ilçe Konya’yı ise her fırsatta mahalle mahalle gezen bir liderin doğuşuna hep birlikte şahitlik ediyoruz.

Murat Kurum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedef doğrultusunda var gücüyle koşuyor.

Bizler Konya olarak daha çok yanında olmalıyız. Şehir olarak ardında olduğumuzu her fırsatta hissettirmeliyiz. Şehrin evladıyla daha çok gurur duymalıyız. Onu daha çok Konya’da görmek için fırsatlar oluşturmalıyız…

Ve emin olmalıyız ki bu şarkı burada bitmeyecek… Konya ve Murat Kurum kelimeleri daha birçok cümlede birlikte anılacak inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emrullah Nergiz Arşivi