BİR İHTİMAL DAHA VAR

Futbolda ihtimaller her zaman vardır, hele söz konusu Türkiye Süper Ligi ise ihtimallerin de üstünde ihtimaller her daim kaim olacaktır.

İçinde bulunduğumuz süreçte, camianın geneli Konyaspor özelinde olumsuz ihtimaller üzerinde durmaktadır. Üzerimizde kara bulutların dolaştığı şu günlerde; yazı içeriği olarak yönetimsel eleştirilere hiç değinmeyeceğim, Konyaspor'un geleceğine yönelik tamamen hüsnü zan dolu bir yazı olacak.

Kalan 16 haftayı, ilk 6 hafta ve son 10 haftalık periyotlar halinde düşünürsek; önümüzdeki 6 haftalık periyotta (aralardaki Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarının saymazsak) sırasıyla, İstanbulspor, Giresunspor, Hatayspor ve Ümraniyespor ile oynayacağız. Ligin son 4 sırasındaki 4 takımla oynayacağımız önümüzdeki 6 maçlık periyottan çıkartacağımız 12 puan bizi ligde tutar. Bu 4 galibiyet için yönetim takımı prime mi boğar ne yapar bilemiyorum ama bu ihtimal gerçeğe dönüşür ise "Yetiştirici Kulüp" olma hedefimize hızlı bir geçiş yapıp, meyvelerini hemen bu sezon toplamamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır. İşte bu noktada "Bir ihtimal daha var" deyip, kalan 10 haftayı bu doğrultuda kullanıp, rüzgârın tersine çevrilmesi bence ihtimaller dahilindedir..

Umut ediyorum ki yönetim "Yetiştirici Kulüp Olma" hedefinde samimidir! Kulüplerin içinde bulunduğu ekonomik durum göz önünde bulundurulursa bu elzemdir!

UEFA'nın 31 liginde; Ajax'tan yetişme 81 oyuncu var, Shaktar'dan yetişme 75, Dinamo Zagreb'den 70, Aleksandar Stanojevic hocanın geldiği Partizan'dan yetişme 69 oyuncu UEFA'nın 31 liginde forma giymektedir! Bu alanda ilk 100'e kulüp sokamayan tek lig bilin bakalım hangisi (?)

Benim isteğim ve dileğim biz yarışmacı kulüp olmayalım, mümkün olduğunca ligin üst sıralarında yer almasak da olur, orta sıralarda olalım ama biz de Türkiye'nin Ajax'ı olalım, Salzburg'u olalım, Sporting'i olalım..

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yusuf Çelik Arşivi